UNICEF proporciona ajut d’emergència als nens i nenes somalis davant dels efectes de la sequera

Els infants somalis, a més dels molts reptes als quals s’enfronten, estan patint, en aquests moments, els efectes de la sequera a causa de l’absència de les pluges estacionals (octubre a gener).

Per donar suport a aquests infants i a les famílies, UNICEF està treballant en la provisió d’ajut humanitari d’emergència a més de 900.000 persones al llarg del país, subministrament de serveis d’aigua, sanejament, higiene, salut, nutrició i educació.

Les àrees afectades per la sequera inclouen les regions delSud i Centre de Somàlia i la regió de Sool i Sanaag (entre Puntlàndia i Somalilàndia).

Crisi d’aliments: 246.000 infants severament desnodrits

Gairebé 2,4 milions de persones (aproximadament un 32% de la població) està vivint actualment una crisi humanitària i d’aliments, i aproximadament 246.000 infants es troben severament desnodrits, segons una avaluació recent realitzada per la Unitat d’Anàlisis sobre Seguretat Alimentària i Nutrició(FSNAU, sigles en anglès).

UNICEF està treballant en les àrees afectades amb aliats locals i internacionals, per rehabilitar i reparar fonts estratègiques d’aigua (per exemple, pous i pous de sondeig).

[]

UNICEF va obrir un nou pou la setmana passada aSaddex Higlo, al sud de Mudug, que està proporcionant aigua a gairebé 1.000 famílies. “Ara, amb el nou pou, la població no haurà de perdre molt de temps i diners per tenir aigua”, va afirmar Ali Dahir, Coordinador de programes de l’Organització Somali per al Desenvolupament i l’Ajut Humanitari, responsable de la perforació.

Garantir el subministrament d’aigua a nivell local

En la seva visita a Saddex Higlo, la Representant d’UNICEF a Somàlia, Rozanne Chorlton,  va afirmar: “És meravellós veure que el problema d’aigua d’aquesta zona estigui resolt, especialment perquè qualsevol crisi que afecti la població somali és una crisi per als infants somalis".

"Els infants són les persones més vulnerables de la societat i qualsevol adversitat els afecta més a ells.  L’actual sequera és una altra tragèdia que els succeeix als infants somalis, afectats ja pel continuat conflicte i desplaçament, però UNICEF continuarà donant suport a les comunitats per atendre aquests reptes, encara quan l’accés a les  àrees en disputa fa el nostre treball més difícil”, va afegir Rozanne Chorlton.

En les àrees afectades per la sequera, UNICEF i els seus aliats també estan introduint un sistema de vals per permetre a les famílies de baixos ingressos comprar l’aigua localment.  Això no només garanteix el subministrament d’aigua a les famílies, encara quan els preus pugen, sinó que també garanteix que és apta per al seu ús domèstic.

A més, UNICEF està donant suport a la construcció de latrines i subministrant sanejament i higiene.  A les comunitats afectades, UNICEF proporciona també suport en intervencions de salut i nutrició.