UNICEF porta ajuda als infants afectats pel terratrèmol a la Xina

L'ajuda d'UNICEF als milers d'infants damnificats pel terratrèmol de 7 graus en l'escala de Richter del 20 d'abril està arribant a les comunitats més afectades de la província de Sichuan (a la regió sud-oest de la Xina).

Durant els últims dies s'han entregat a institucions locals aliades d'UNICEF en els municipis i comtats afectats:

  • Equipament mèdic obstètric i neonatal.
  • Latrines mòbils.
  • Equips per testar la qualitat de l'aigua.
  • Material per establir Espais Amics de la Infància, que ajuden als infants a recuperar-se de l'estrès psicosocial provocat per la catàstrofe.
 
"Tot i que també hem redoblat l'ajuda a les zones afectades pel sisme, sobretot estem augmentant i intensificant el que ja havíem vingut fent en aquesta part de Sichuan a través dels nostres programes regulars", ha assenyalat la representant d'UNICEF Xina, la Gillian Mellsop .
 
"Aquest terratrèmol ha provocat un enorme volum de danys en diverses comunitats i estem rebent informes que moltes famílies viuen en tendes de campanya i refugis temporals. Malgrat que gran part dels danys s'estan reparant ràpidament,les vides dels infants s'han capgirat", ha afegit.
 
L'equipament mèdic obstètric i neonatal l'està distribuint l'Oficina de Salut de Sichuan en centres de salut dels comtats de Lushan, Baoxing, Tianquan, Mingshan i Yucheng. Aquest equipament servirà per ajudar a mantenir els serveis essencials bàsics per a mares i nadons a causa dels danys soferts en edificis i infraestructures.
 
Els equips per testar la qualitat de l'aigua jugaran un paper crucial per ajudar les autoritats de la província de Sichuan acontrolar la qualitat de l'aigua potable en diversos punts de la xarxa de distribució. Aquests kits addicionals seran utilitzats als comtats de Lushan, Tianquan i Baoxing, on la infraestructura local es troba molt danyada.
 
UNICEF també ha lliurat 50 latrines mòbilsper donar suport a les mesures de sanejament en les zones on les famílies estan vivint en refugis temporals. Tendes de campanya de 72 metres quadrats que serveixen com aespais temporals d'aprenentatge, amb llibres, joguines, equipaments esportius i mobles per enfortir i ampliar una xarxa d'Espais Amics de la Infància, que van arribar la setmana passada als comtats de Lushan, Tianquan i Baoxing. A més, es planeja l'establiment de dos Espais Amics de la Infància més.
 

suport PSICOSOCIAL

"Després del terratrèmol, els pares solen estar ocupats en salvar gent, aixecar tendes i solucionar els problemes d'alimentació i de necessitats bàsiques. Sovint són incapaços de prestar als infants l'atenció que necessiten", valora Yang Hai Yu, especialista en Protecció infantil d'UNICEF.
 
"I tot el que era familiar per a ells ha canviat.Necessiten urgentment suport psicosocial, que pot ser proporcionat pels seus companys, pares, voluntaris i treballadors dels Espais Amics de la Infància", afegeix.