UNICEF organitza un 'baby shower' virtual en honor al primer nadó de Shakira i Gerard Piqué

Amb aquesta iniciativa els fans de la parella poden ajudar els nens i nenes desfavorits del món a tenir un inici digne a la vida a través d'una pàgina web que permet comprar regals blaus.

La cantant i compositora de fama mundial i Ambaixadora de Bona Voluntat d'UNICEF, Shakira, i l'astre del FC Barcelona Gerard Piqué conviden avui a tots els seus amics i fans a que s'uneixin a un baby shower virtual per tal de donar suport als nadons desfavorits del món.

"L'arribada del nostre primer nadó és un moment únic a les nostres vides, per això hem volgut convidar-los al nostre baby shower en associació amb UNICEF, a través del qual podeu donar suport a nadons de tot el món que viuen en condicions de pobresa extrema, amb la finalitat d'oferir-los un inici digne a la vida", diu la invitació de Shakira i Gerard. "Gràcies de tot cor i rebeu una gran abraçada".

La parella, que espera el seu primer nadó,ha decidit compartir la seva il·lusió utilitzant el potencial de les xarxes socials. El baby shower virtual inclou la participació dels fans als mitjans socials que poden visitar l'habitació virtual de Shakira i Gerard. Allà, els convidats poden aprendre qüestions sobre la supervivència infantil i adquirir un regal blau per a donar suport als nadons d'arreu del món per tal de que tinguin un inici digne a la vida. Els regals blaus d'UNICEF són productes reals que salven vides i que es distribuiran entre els nens i les comunitats d'alguns dels racons més pobres del planeta.

Al baby shower virtual, els regals blaus es poden comprar per diverses qüantitats: amb només3,36 euros és possible adquirir una mosquitera per a garantir que, mentre dormen, els nens i nenes estiguin protegits contra el paludisme, una de les principals causes de mortalitat a tot el món. Per 7,46 euros els convidats poden comprar vacunes antipoliomelítiques per a protegir 17 nens i nenes contra aquesta malaltia viral incurable, mentre que amb27,60 euros és possible comprar una bàscula per a pesar nadons i supervisar el seu creixement durant els primers anys fonamentals de les seves vides.

El regal més elevat és de 82,06 euros, que serviran per adquirir alimentació terapèutica: una pasta elaborada a partir de cacauet que pot salvar un nen greument desnutrit. La desnutrició és una amenaça constant per a les vides infantils a moltes regions del món. En aquests moments, prop de 20 milions de nens i nenes pateixen desnutrició aguda severa, la qual cosa els situa en risc mortal.  "Cada parella que espera un nadó, comparteix, igual que nosaltres, els mateixos somnis i esperances per als seus fills", va dir Shakira. "Tanmateix, molts d'ells no tenen les mateixes oportunitats per a brindar-los una infància feliç lliure de malalties previngudes i fàcilment curables. Junts podem canviar això". 

L'habitació interactiva permet observar la feina de Shakira amb UNICEF i situa en un nou nivell el compromís als mitjans de comunicació social. Shakira i Gerard donen la benvinguda als convidats mitjançant un missatge personal en vídeo. Després de la compra d'un regal blau, es rebrà un missatge d'agraïment personal de part de la parella. A més, fotos exclusives de Shakira i Gerard, fetes per Jaume Laiguana al desembre de 2012, estaran exposades a la pàgina del baby shower.

Al voltant de 19.000 nens i nenes menors de cinc anys segueixen morint al món tots els dies per culpa de causes que en gran mesura es poden evitar. Els regals blaus, donats d'aquesta manera tan especial, salvaran sense dubte moltes vides. La mortalitat de menors de cins anys ha disminuït d'uns 12 milions a 1990 a menys de 7 milions a 2011. Però encara queda molt per fer i els projectes innovadors com el baby shower virtual de Shakira i Gerard amb UNICEF contribuirà a reduir els nivells inacceptablement elevats de mortalitat infantil.