UNICEF mostra preocupació per l'estat dels infants atrapats a Al-Qusair

UNICEF mostra preocupació per la seguretat dels civils a la ciutat assetjada d'Al-Qusair, a Síria. I tem que milers d'infants i dones puguin quedar atrapats pels combats.

S'han registrat forts enfrontaments aAl-Qusair, una ciutat de 30.000 habitants pròxima a la frontera amb el Líban. Entre 12.000 i 20.000 persones, moltes d'elles infants, podrien estar encara dins de la ciutat.

En els últims dies, centenars de famílies han fugit al Líban ia altres zones de Síria. UNICEF, altres agències de l'ONU i els seus aliats estan proporcionant l'assistència humanitària que necessiten aquestes persones, com menjar, roba i articles d'higiene a molts dels desplaçats.

A Hasiaa, prop d'Homs, UNICEF i els seus aliats estandonant suport a unes 500 famílies. Aquest suport s'està estenent també a altres 1.144 famílies que havien fugit anteriorment d'Al-Qusair, on la violència s'ha intensificat en l'últim mes.

Moltes de les famílies van fugir a la nit amb poques pertinences, o sense res més que allò que duien posat. A més de proporcionar roba i kits d'higiene, UNICEF i els seus aliats també començaran a portar camions amb aigua a les zones que la necessitin amb urgència i milloraran les condicions de sanejament en els propers dies.

La situació és desesperant. A Hasiaa fa fred a la nit i les pluges esporàdiques fan que les vides dels infants i els més febles es tornin especialment precàries ja que les famílies tenen dificultats per trobar un refugi a la zona. Molts estan amuntegats en escoles, edificis en obres i tendes de campanya.

UNICEF ha instat reiteradament a totes les parts a complir amb les obligacions establertes pel dret internacional i respectar la vida dels nens. La violència brutal continuada a Síria està causant un sofriment humà extrem i la pèrdua de vides.

Des de març del 2011, uns 4,25 milions de persones, gairebé la meitat d'ells infants, han estat desplaçats dins de Síria i 1,5 milions de persones han fugit als països veïns i necessiten assistència humanitària.