UNICEF intensifica la seva resposta als infants afectats per la crisis de Síria.

UNICEF ha donat a conèixer els seus plans per fer front amb urgència a les necessitats educatives, sanitàries i de qualsevol altre tipus de desenes de milers de nens sirians que estan refugiats en països veïns.

Aquests plans van ser anunciats a Ginebra, durant el llançament d'un pla de resposta de les Nacions Unides de sis mesos coordinat per l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats. En la seva intervenció durant l'acte de presentació, la directora Regional d'UNICEF per a Orient Mitjà i Àfrica del Nord, Maria Calivis va assenyalar que els nens no s'han lliurat del'onada de violència que recorre Síria des de l'any passat.

Els infants, afectats per la crisis.

Segons Nacions Unides, com a mínim 500 nens sirians han mort fins ara, mentre que centenars més han resultat ferits, detinguts o han patit abusos. Les escoles no estan obertes i els centres de salut han tancat o és perillós per a les famílies arribar-hi. "Cada dia, veiem imatges i històries punyents dels nens a Síria a través de les nostres pantalles de televisió", va dir Calivis. "No pot haver dubte que la gran majoria dels nens de Síria estaran marcats per la crisi - ja sigui física o psicològicament". Dels 30.000 refugiats registrats que han fugit de Síria a Jordània, Líban i Turquia, una gran part són dones i nens. Per tal de satisfer les necessitats fonamentals d'aquesta creixent població (ia més pel seu treball en favor dels nens dins de la pròpia Síria), UNICEF està mobilitzant els seus recursos, amb especial èmfasi en educació, protecció de la infància, aigua i sanejament . "Ens basem en la nostra xarxa de treball amb organitzacions governamentals i ONG associades per arribar no només a les famílies que viuen en campaments, sinó també als que estan acollits en les comunitats locals", va dir Calivis.

protegir els infants desplaçats

Un element clau és assegurar que els nens sirians poden continuar la seva educació en els països que els acullen. S'estan organitzant també altres activitats educatives, recreatives i culturals, mentre que els nens que pateixen trastorns psicosocials reben el suport que necessiten. UNICEF i els seus aliats crearan Espais Amics de la Infància a les escoles i en altres llocs, dissenyats per permetre als professors, cuidadors i treballadors socials identificar els nens que necessiten atenció psicosocial addicional, i per proporcionar un espai on es tinguin lloc activitats que ajudin els nens superar les seves experiències. Es duran a terme avaluacions de les condicions d'aigua i sanejament en àrees de refugi on es troben els desplaçats sirians, i es proporcionaran kits d'higiene a les famílies nouvingudes. Es posaran en marxa més programes destinats a ajudar les famílies desplaçades a assegurar les necessitats en salut i nutrició dels seus fills.
Un elemento clave es asegurar que los niños sirios pueden continuar su educación en los países que los acogen.