UNICEF intensifica el seu treball per donar suport als milers de refugiats sirians que creuen la frontera nord de l'Iraq

A causa de la contínua violència que està assotant Síria, milers de persones estan fugint a països veïns com l'Iraq, on UNICEF i els seus aliats estan treballant amb rapidesa per donar-los suport i satisfer les seves necessitats més urgents.

Pel pont construït recentment a Peshkhabour, a la governació de Duhok (nord de l'Iraq), han creuat el riu Tigris més de 20.000 sirians des de dijous i s'espera que el flux continuï en els pròxims dies.
 
"El nostre personal en el pas de frontera de Peshkhabour, al nord de l'Iraq, comenta que molts dels nouvinguts estan esgotats i amb necessitats urgents d'aigua i refugi ja que les temperatures d'estiu arriben als 45 graus centígrads", va dir el Representant d'UNICEF a l'Iraq, Marzio Babille. "Al costat dels nostres aliats, estem fent tot el possible per garantir que totes les necessitats dels nouvinguts se satisfan immediatament" va afegir.
 
Des de dijous passat, UNICEF i el seu aliat local Harikar, han distribuït més de 125.000 litres d'aigua embotellada a Peshkhabour i 4 camions cisterna treballen per cobrir les necessitats d'aigua potable.
 
UNICEF i l'oficina local del Departament d'Assumptes Socials i ACTED també estan donant suport a ACNUR i a IRC en el pas de frontera, per garantir que els infants no acompanyats i separats de les seves famílies siguin identificats, registrats i que se'ls proporcioni tot el suport necessari .
 
UNICEF també distribuirà 60.000 litres d'aigua embotellada i 20.000 galetes als nens menors de 5 anys que es troben entre els 3.000 refugiats que esperen a Kawargosh, una zona de trànsit situada prop de la ciutat iraquiana de Erbil.
 
La gran majoria dels que creuen són infants, dones i persones d'edat avançada, i molts d'ells ja havien acampat en tendes de campanya al costat del riu mentre esperaven que s'obrís el pas de frontera.
 
UNICEF, juntament amb ACNUR i el Govern Regional del Kurdistan han identificat les necessitats urgents dels refugiats:aigua, instal · lacions de sanejament, zones d'ombra i serveis sanitaris que requereixen les famílies mentre esperen per ser registrats i transportats a les zones de trànsit.
 
Les autoritats locals estan proporcionant serveis sanitaris d'emergència a Peshkhabour i han posat centenars d'autobusos a disposició dels refugiats perquè puguin ser traslladats a Dohuk, Erbil i Suleimanyah.
 
Qualsevol persona pot col · laborar enviant un missatge de text amb la paraula UNICEF al 28028, o realitzant la seva contribució a través del web. Dona per ajudar els infants de Síria aquí.