UNICEF i UNESCO condemnen el bombardeig prop d'una escola a Kirkuk

El Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) condemnen l'atac que va tenir lloc l'11 de març prop de l'escola secundària Wlad a la ciutat de Dibis a la governació de Kirkuk, a 290 quilòmetres al nord de Bagdad, l'Iraq.

"Condemnem l'atac de dilluns en els termes més enèrgics", va dir Louise Haxthausen, representant de la UNESCO a l'Iraq. "Els atacs que afecten les escoles són inacceptables; totes són, i han de seguir sent-ho, zones de pau".

L'explosió i la metralla produïda per l'atac amb bomba van ferir a 106 estudiants, 70 nens i 36 nenes, que es trobaven a classe en el moment de l'explosió. Dels nens ferits: sis es troben en estat crític, dos en estat de coma, 10 tenen fractures i hemorràgies considerables, i 90 tenen ferides lleus i contusions. Quatre mestres van resultar també greument ferits en l'explosió.

"És terrible que resultin ferits infants innocents que estan estudiant per un futur millor", ha dit Marzio Babille, Representant d'UNICEF a l'Iraq. "Els atacs que afecten l'educació dels infants iraquians mostren un menyspreu cap als principis fonamentals d'humanitat. Cap causa els justifica i s'han prolongat durant massa temps. Han de parar", va afegir.

UNICEF i UNESCO desitgen una ràpida recuperació a tots els nens i mestres afectats per l'atac i fan una crida al Govern de l'Iraq perquè prengui les mesures necessàries per garantir l'accés a l'educació en un ambient segur per a tots els nens de l'Iraq.