UNICEF envia un avió amb subministraments per als infants que pateixen el conflicte de Síria

Un avió noliejat per UNICEF carregat amb materials urgents com vacunes i aliments complementaris per a infants a Síria ha arribat a Beirut. Aquests subministraments seran traslladats fins a Síria en camions.
 
L'avió de càrrega contenia al voltant de 28,6 tones de subministraments, incloent-hi 265.000 dosis de vacunes contra xarampió, galteres i rubèola, i un cereal conegut com supercereal, que és un aliment complementari i enriquit per a nens de 6 a 23 mesos d'edat.
 
Les vacunes són necessàries per reposar els subministraments que s'estan utilitzant en la campanya de vacunació del Ministeri de Salut que s'està duent a terme a Síria.
 
"La campanya és especialment important perquè està arribant als nens que ja han perdut la seva vacunació rutinària", ha dit Youssouf Abdel-Khelil, representant d'UNICEF Síria. "El lliurament de les vacunes per via aèria era l'opció més ràpida en aquest cas. Alhora, el supercereal ajudarà a cobrir les necessitats nutricionals urgents entre alguns dels nens petits més vulnerables de Síria".
 
A mesura que el conflicte continua a Síria, l'estat nutricional d'alguns nens és cada vegada més precari. Els hospitals que ha visitat el personal d'UNICEF estan registrant una tendència ascendent en el nombre d'infants que ingressen amb desnutrició aguda moderada i greu, en comparació a fa dos anys. Els informes d'aliats (organismes i organitzacions que treballen amb UNICEF) en àrees com les zones rurals de Damasc,Alep i Homs, confirmen aquesta tendència .
 
"L'estrès associat al desplaçament i l'impacte de la pujada del preu dels aliments, juntament amb la manca d'accés als aliments en algunes zones, ja ha posat en perill la situació nutricional dels infants. S'espera que l'hivern empitjori encara més la situació", va dir Abdul-Khelil .
 
El supercereal conté principalment blat i faves de soja, enriquits amb vitamines i minerals essencials, que donen suport al creixement i el desenvolupament dels nens en aquesta edat crítica, i es barreja en una papilla nutritiva. UNICEF Síria, juntament amb els seus aliats, intentarà arribar fins a 50.000 infants durant els pròxims tres mesos perquè es beneficiïn d'aquest programa de nutrició en algunes de les zones més afectades a Síria.