UNICEF demana l'alliberament de les nenes segrestades a Nigèria

Al voltant de cent nenes van ser capturades dilluns passat quan estaven en un internat a Chibok, a l'estat de Borno, a Nigèria.

L'atac contra l'escola va tenir lloc hores després que més de70 persones morissin en un atemptat amb bomba contra una estació d'autobusos al barri de Nyanyan, prop de la capital, Abuja .

Aquest segrest s'afegeix a la tragèdia del passat mes de febrer, quan un grup d'homes armats no identificats van matar a 53 nens d'entre 13 i 17 anys al Col·legi del Govern Federal de Bunia Yadi, a l'estat de Yobe.

UNICEF mostra la seva profunda preocupació pels constants atacs a escoles a Nigèria, ja que aquests fets violen el dret dels infants a tenir accés a l'educació en un entorn segur i compromet el seu futur.

UNICEF expressa la seva més profunda solidaritat a totes les comunitats afectades per aquests horribles actes i s'uneix aldolor de les famílies dels nens segrestats en aquests temps difícils. L'agència demana que es faci el possible per protegir tots els infants de Nigèria.

El govern de Nigèria ha d'adoptar amb urgència les mesures necessàries per garantir l'alliberament de les nenes i que siguin retornades sanes a les seves famílies, perquè puguin continuar la seva educació en un ambient segur.