UNICEF demana el cessament de la violència contra els infants al sud de Tailàndia

UNICEF insta un immediat cessament de la violència contra els infants a les províncies del sud de Tailàndia, on una nena d'11 mesos va morir dimarts juntament amb quatre persones en un atac en una teteria a la província de Narathiwat.

Bijaya Rajbhandari, representant d'UNICEF a Tailàndia, es va referir als assassinats com "un acte tràgic, sense sentit i inacceptable" i va fer una crida a totes les parts involucrades "a utilitzar tots els mitjans disponibles per posar fi a la violència i garantir que tots els infants estan protegits."

La nena, Infani Samo, va ser assassinada dimarts al matí quan uns homes armats van tirotejar una teteria al districte de Narathiwat Rangae. Més de 50 nens han estat assassinats i unes 340 persones han resultat ferides a les províncies del sud de Tailàndia des del ressorgiment de la violència el gener de 2004. En total, més de 5.000 persones van morir com a resultat de la violència.

A finals d'octubre d'aquest any, un nen d'11 anys va morir al costat del seu pare quan uns homes armats van disparar la seva camioneta al districte de Yala Raman.

"Cada vegada que un infant és assassinat o ferit, cada vegada que un nen perd un progenitor o familiar, i cada vegada que les seves escoles i professors són atacats, més infantss del sud pateixen", va dir Rajbhandari. "Posar fi a la violència és l'única manera de garantir que els drets de tots els infants del sud estan totalment protegits i respectats".