UNICEF condemna l'atac a una escola a Síria

Declaració de Maria Calivis, directora d'UNICEF per a Orient Mitjà i Nord d'Àfrica

"Des d'UNICEF volem mostrar el nostre horror per les morts d'almenys 12 infants en un atac aeri contra una escola de secundària a Raqqa, al nord-est de Síria, el passat 29 de setembre.

Informes del lloc demostren que un total de 14 persones, la majoria d'ells estudiants, van ser assassinats en l'atac a l'escola de secundària d'Ibn Tufail cap a les 8 del matí de diumenge, el primer dia del nou any escolar.
 
Incidents com aquest posen de manifest elsperills que enfronten els infantsen el seu intent de continuar amb la seva educació malgrat el conflicte, i ajuden a explicar per què molts pares no van a s'arrisquen a enviar els seusfills a l'escola.
 
UNICEF ha demanat reiteradament a totes les parts en el conflicte que deixin d'atacar les escoles i que siguin reconegudes com 'zones de pau', on els nens poden buscarsuport i refugi.
 
UNICEF condemna aquest atac en els termes més enèrgics i fa una vegada més una crida a totes les parts, inclòs el govern deSíria, per protegir els infants en tot moment dels efectes del conflicte".