UNICEF condemna els atacs recents contra els infants a Síria

UNICEF ha mostrat la seva indignació per l'onada recent d'atacs indiscriminats contra escoles i civils a Síria, que ha causat la mort de desenes d'infants i també un nombre important de ferits.

En els últims dies s'han produït almenys tres atacs a Al-Shaghour, als voltants deDamasc. Els projectils de morters van provocar un nombre important de morts i ferits a l'Institut Tècnic Badr Al Din Al Hussein.

Alguns informes assenyalen que 14 nens van morir durant els atacs, i més de 80 van resultar ferits.

A A'dra, una zona rural situada a Damasc, tres nens van morir suposadament per l'impacte d'un altremorter sobre un refugi en què habiten famílies desplaçades d'altres parts del país.

Posteriorment un cotxe bomba va explotar en una zona concorreguda de la ciutat d'Homs causant, segons algunes informacions, almenys 100 morts, incloentdones i infants. Més de 100 persones van resultar ferides com a conseqüència de l'atac.

"Cada dia, a tot Síria, nens que simplement estan intentant viure una vida normal són assassinats i mutilatspels atacs indiscriminats que s'estan produint contra zones poblades", va dir Maria Calivis, directora regional d'UNICEF per a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica.

"Sembla que aquests atacs van en augment, menyspreant les crides que s'han fet per aturar aquest cicle de violència desmesurat i evitar aquestes violacions del Dret Internacional".

Més de tres anys després de l'inici del conflicte a Síria, els atacs aeris, sovint fins i tot amb canons explosius, les ràfegues d'artilleria, els atacs amb morters i els cotxes bomba tenen com aobjectiu zones poblades de tot el país.

Aquests atacs contra àrees poblades estan prohibits pel Dret Internacional Humanitari.

UNICEF fa una crida a totes les parts en el conflicte a Síria per aturar immediatament tots els atacs contra la població civil i respectar plenament la protecció especial que s'atorga als nens segons el Dret Internacional Humanitari i els Drets Humans.