UNICEF Comitè Catalunya i el Tibidabo celebren el Dia Mundial de l'Alfabetització

UNICEF Comitè Catalunya i el Parc d'Atraccions del Tibidabo, a Barcelona, van celebrar el 8 de setembre el Dia Mundial de l'Alfabetització amb una festa molt especial, la Festa de Dorlys.

La Dorlys és una nena de 12 anys que viu en un poblet del sud de Madagascar i que està complint el seu somni d'estudiar. La seva història va ser la triada per UNICEF per celebrar en un dia tan especial la tornada a l'escola dels nens i nenes al nostre país.
 
L'educació és un dret humà fonamental i decisiu per al desenvolupament de les persones i les societats. Malgrat els avenços aconseguits durant les últimes dècades, encara avui més de 57 milions d'infants en edat primària no assisteixen a l'escola, dels quals 30 milions es concentren a l'Àfrica subsahariana.
 
Les raons per les quals no poden rebre una educació són nombroses: alguns han d'ajudar en les tasques de la llar, altres deuen simplement treballar, i fins i tot n'hi ha que no poden anar a escola perquè està massa lluny de casa seva.
 
Però la Dorlys està contenta perquè, tot i que camina vuit quilòmetres al dia per anar i tornar de l'escola, els seus pares volen que continuï anant perquè pugui complir el seu somni de ser infermera.
 
UNICEF treballa en més de 150 països en desenvolupament per garantir que tots els nens i nenes tinguin accés a una educació de qualitat. La tasca de l'organització es basa en el model d'Escoles Amigues de la Infància, és a dir, escoles atractives per als nens i que els proporcionen un entorn protegit i segur on poder aprendre i jugar.
 
El 2012, gràcies a l'acció d'UNICEF i els seus aliats,més de 3,5 milions d'infants han accedit a l'educació bàsica en situacions d'emergència, entre altres èxits.