UNICEF combat el brot d'Ebola a Guinea

El brot d'Ebola que arrasa Guinea des de la setmana passada ha causat ja la mort de tres nens. 

Almenys 59 de les 80 persones que van contreure aquesta malaltia a l'Àfrica Occidental han mort fins al moment. A això s'afegeix quela febre hemorràgica mortal s'ha estès ràpidamentde les comunitats de Macenta, Gueckedou i Kissidougou a la capital, Conakry.

UNICEF, en col·laboració amb elMinisteri de Salut de Guinea, harespost ràpidament a aquesta epidèmia enviantcinc tones de medicaments a les zones més afectades. L'ajuda enviada inclou subministraments mèdics i equips d'emergència com guants, lones, estores de plàstic i solucions de rehidratació intravenosa i oral per tractar els malalts i protegir els metges.

El brot és particularment devastador per alpersonal sanitari. Fins ara, l'Ebola ha causat la mort d'almenys vuit treballadors que havien estat en contacte amb pacients infectats. Això dificulta la resposta a la malaltia i amenaça la cura en un país que de per si ja no té personal mèdic.

"L'Ebola és una malaltia extremadament greu i UNICEF ha pres mesures immediates per reduir els riscos per als infants. A Guinea, un país amb una infraestructura mèdica feble, un brot d'aquest tipus pot ser devastador", va dir elDr. Mohamed Ag Ayoya, representant d'UNICEF a Guinea.

"Sabem que el personal sanitari necessita urgentment equips de protecció com mascaretes, ulleres, guants, botes, davantals i altres materials com abrics, aerosols desinfectants i, per desgràcia, bosses per a cadàvers", va declarar Ag Agoya. A més va demanar als treballadors que enfortissin els seus sistemes de neteja i sanejament.

informació, fonamental per frenar el brot

UNICEF també insta el poble de Guinea a prestar particular atenció a la higiene i dur a terme bones pràctiques de sanejament. Per a això està distribuintcartells i fullets amb informació sobre comevitar el contagi del virus, recordant que cal rentar-se les mans amb sabó i el tractament de l'aigua amb clor a casa.

A més s'han proporcionat als centres de salut i a les llars de les persones afectades materials per a la desinfecció.

"És important evitar el contacte amb els malalts i els morts. Han de rentar-se les mans i les dels seus fills sovint. Els aliments han d'estar sempre coberts. S'ha d'evitar assistir a funerals sempre que sigui possible", va afegir el representant d'UNICEF.

A més d'aquest brot, el país s'enfronta a tres epidèmies de còlera, xarampió i meningitis, que han afegit encara més pressió en el sistema de salut de Guinea.

UNICEF fa una crida urgent als socis de la comunitat internacional per aconseguir fons per proporcionar els subministraments vitals i el suport logístic necessari per aturar l'Ebola i les altres epidèmies.