Ucraïna: més de 1.000 infants necessiten ajuda urgent

Més de 1.000 infants s'han vist forçats a protegir-se en refugis antiaeris subterranis a la ciutat de Donetsk, a causa de la incessant violència a l'est d'Ucraïna.
 
"Els nens de les zones afectades han patit grans nivells d'estrès a causa del conflicte continu", explica Giovanna Barberis, representant d'UNICEF a Ucraïna. "Els més vulnerables són aquells que s'han vist obligats a refugiar-se en soterranis insalubres, freds i plens de gent, a més de refugis antiaeris, els nens que viuen al carrer i aquells que procedeixen de famílies pobres o els llars s'han vist greument danyades".
  
Des de setembre, milers de persones de les zones on els enfrontaments són continus, han estat passant la majoria dels seus dies i totes les seves nits a almenys 12 refugis amb accés limitat o sense accés a aigua, higiene i sanejament, o menjar, segons UNICEF . Mentre la mida i les condicions dels refugis varien, es calcula que, només a la ciutat de Donetsk, 1.000 nens es protegeixen en aquests refugis durant els forts bombardejos.
 

Ucraïna: cal mantenir els infants FoRA DE les situacions de risc

"UNICEF recorda a totes les parts del conflicte a Ucraïna que mantinguin els nens allunyats de situacions de risc", assenyala Barberis. "A més, instem a la comunitat internacional a actuar per proporcionar als milers de nens afectats l'assistència bàsica que necessiten".
 
Des d'UNICEF, ja estem proporcionat kits d'higiene a més de 1.100 nens i adults que viuen en refugis i soterranis. També començarem a proporcionar kits de roba d'hivern almenys a 10.000 infants vulnerables en zones de conflicte.
 
Des de març del 2014, més de 1,5 milions de persones s'han desplaçat des de les zones de conflicte, incloent gairebé un milió de persones a Ucraïna. D'elles, més de 130.000 són nens.
 
Al desembre del 2014, des UNICEF demanem suport addicional de 32,4 milions de dòlars per incrementar la nostra resposta humanitària per atendre les necessitats urgents d'infants i famílies en les zones afectades per conflictes a Ucraïna. Fins ara, s'han rebut 10.160.000 de dòlars.