Ucraïna: els infants, amenaçats per la represa de la violència

Almenys 68 infants han mort i 180 n'han resultat ferits des del començament del conflicte a l'est d'Ucraïna el març de l'any passat.
 
Aunque todavía no tenemos información de que ningún niño haya muerto durante la última escalada de violencia cerca de la ciudad de Mariinka, sí que hay niños heridos por disparos de armas pesadas. 
 
Tot i que encara no tenim informació de que cap nen hagi mort durant l'última escalada de violència prop de la ciutat de Mariinka, sí que hi ha nens ferits per tretsd'armes pesades.
 
El nombre real de víctimes infantils és considerablement més alt del que s'ha informat, ja que moltes àrees continuen sent inaccessibles a causa del conflicte.
 
"Aquestes xifres representen les vides de nens i nenes arruïnades per la lluita a l'est d'Ucraïna", va dir Giovanna Barberis, representant d'UNICEF Ucraïna. "Sembla que la violència va en augment a la regió de Donetsk, i el món no pot oblidar els milers d'infants que segueixen vivint en zones en conflicte ni com cadabala, morter ocartutx llançats són una amenaça per a la seva supervivència i benestar".
 

UCRAïna: GARANTIR LA SEGURetat DE TOts eLS infantS

Estem treballant amb els nostres aliats a la zona pergarantir la seguretat de tots aquests infants. Recentment s'ha llançat una campanya educativasobre els riscos de les mines, per proporcionar als 500.000 nens i les seves famílies informació vital sobre el perill de les mines terrestres i els explosius.
 
També estem donant suport psicosocialen les escoles i els centres de protecció de les comunitats als nens i nenes afectats pel conflicte; des de principis d'anys'ha arribat a més de 20.000 infants. UNICEF ha proporcionat aigua potable a més de 550.000 persones afectades en les regions deDonetsk i Luhansk.
 
El conflicte a l'est d'Ucraïna, que es troba en el seu segon any, ha generat una crisi humanitària que afecta més de 5 milions de persones, de les quals 1,7 milions són nens. Prop d'1,3 milions de persones han deixat les seves cases i comunitats i estan desplaçades dins del país, mentre que els sistemes d'educació i salut en les àrees afectades segueixen greument amenaçats. Més de6.400 persones han mort, incloses almenys626 dones i nenes.
 
"Estem molt preocupats perquè la intensificació dels combatsaugmentarà el nombre de víctimes infantils i empitjorarà la crisi humanitària a l'est", va afegir Barberis. "S'ha de fer tot el possible per mantenir els infants segurs".
 
UNICEF està demanant 55,8 milions de dòlars(49.700.000 d'euros) per afrontar les necessitats humanitàries urgents dels infants i les seves famílies.