Ucraïna: 5 formes d'afectació dels combats als nens i nenes

Els intensos combats a l'est d'Ucraïna han deixat a milers d'infants i famílies vulnerables i necessitats d'ajuda urgent. Malgrat l'accés limitat, els nostres companys d'UNICEF a Ucraïna continuen proporcionant ajuda a les comunitats més afectades per la violència com Donetsk i Luhansk. Però com amb qualsevol situació de conflicte, són els infants els que s'han vist més afectats.

 
 

UcraÏna: cOm afecta la violÈncia A LA INFÀNCIA

1. Més de 50 nens i nenes han mort i140 han resultat ferits pelsbombardejos des que va esclatar elconflicte a Ucraïna al març de 2014. Aquests assassinats sense sentit de nens i nenes són un recordatori impactant del preu que està pagant la infància i les famílies en el est d'Ucraïna.

2. Gairebé 1 milió de persones han hagut defugir de les seves llars a causa delsrecents combats, més de 136.000són nens i nenes desplaçades dins d'Ucraïna.

3. Més de 1,7 milions de nens i nenes han vist la seva educació interrompuda pel conflicte.Centenars d'escoles s'han vist obligades a tancar.Fins ara, hem pogut lliurar kits educatius a prop de20.000 d'aquests nens.

4. A la ciutat de Donetsk, més de1.000 nens i nenes estan vivint en refugis subterranis i en soterranis plens de gent, sofrint baixes temperatures i de congelació.

5. La infància a les zones afectades pelconflicte d'Ucraïna tenen un major risc de contraure malalties. La violència ha impedit el lliurament desubministraments d'higiene, medicaments i vacunes. Del conjunt de menors afectats pel conflicte,1,5 milions de nens i nenes menors de 5 anys no estan vacunats contra lapòlio.

Des d'UNICEF estem proporcionant assistència d'emergència alsnens i nenes atrapades en laviolència a l'est d'Ucraïna. Lliurem equips de protecció, aigua potable, kits d'educació,medicines i tractem de brindar atenció sanitària a les famílies amb nens i nenes.

Coneix més sobre el nostre treball amb nens i nenes en emergències.