Tifó a les Filipines: és fonamental mantenir els infants fora de perill

Mantenir els infants segurs i protegits és prioritari mentre es reconstrueixen les seves llars i comunitats després del devastador tifó Haiyan, a les Filipines. 

 

UNICEF i el Departament de Benestar Social i Desenvolupament de la ciutat de Tacloban obriran dimecres el primer Espai Amic de la Infància en aquesta ciutat, en col·laboració amb Save the Children. Aquest espai és un dels dotze que estan previstos a la regió.
 
"La supervivència infantil no té a veure només amb la salut dels nens, la seva educació o el benestar psicològic, sinó que també es tracta d'assegurar que la seva seguretat sigui considerada quelcom prioritari", va dir el Representant d'UNICEF a les Filipines, Tomoo Hozumi. "Aquests espais, els primers dels molts que tenim previst obrir , són llocs en els quals els nens poden començar a recuperar-se després de la pèrdua d'éssers estimats i el canvi dràstic que han patit, i a més els ajuden areduir els riscos de ser víctimes de tràfic de persones, explotaciói altres danys."
 
UNICEF proporciona tendes de campanya, kits de recreació i subministraments per al desenvolupament de la primera infància, mentre que el govern local garanteix la presència de cuidadors. Properament s'incorporarà a treballadors socials, animadors i voluntaris.
 

Ajuda les Filipines: protecció dels infants

Els nens d'edats compreses entre 3 i 15 anys podran participar en activitats apropiades a la seva edat, com jocs, esports, aprenentatge informal i grups de discussió, que tenen com a objectiu garantir la seva recuperació. Està previst que el proper espai s'instal·li a l'aeroport, després al Tacloban Astrodome i posteriorment en una escola primària en què ja ha començat la neteja de la runa per preparar el lloc. Els pares i membres de la comunitat estan contribuint molt activament a la posada en marxa i funcionament d'aquests espais.
 
Gràcies a alguns televisors, ràdios, ordinadors i fonts d'energia que segueixen funcionant malgrat el tifó, UNICEF i els seus aliats estan difonent missatges a la població afectada, aconsellant els pares sobre com mantenir els seus fills segurs donada la situació actual, i així evitar separacions accidentals i també donar suport als infants en el seu procés derecuperació psicosocial.
 
A més dels Espais Amics de la Infància, UNICEF ha distribuït 30 tendes a Tacloban que seran usades com a "tendes de campanya per a nadons", on les dones embarassades i les mares lactants reben assessorament i orientació sobre la lactància materna i la nutrició de l'infant.
 

Mantenir les mares i els nadons sans a les filipines

"Mantenir la mare i el nadó sans és una altra prioritat donada aquesta situació d'emergència", va dir Hozumi. "Lalactància materna és la forma més eficaç perquè els nadons rebin els nutrients que necessiten, i la llet materna també proporciona protecció davant malalties."
 
"Les mares necessiten suport i ànim per poder donar el pit als seus fills enmig de tanta tensió i han de ser conscients dels enormes riscos que comporta la utilització de succedanis de llet en pols que tenen un alt risc de provocar infeccions, desnutrició, malalties i fins i tot la mort."