Terratrèmol al Nepal: protegirem més de mig milió d'infants contra el xarampió

El terratrèmol al Nepal ha destruït gran part de les cases del país i la població s'amuntega en campaments informals. En aquestes condicions, augmenta exponencialment la probabilitat que sorgeixin brots de malalties com el xarampió.

A UNICEF estem molt preocupats que això passi i per això, al costat de l'OMS, hem donat suport a una campanya de vacunació que ha estat llançada pel Ministeri de Salut i Població de Nepal i que pretén arribar a més de mig milió d'infants.

Les condicions de refugi i la falta d'aigua potable i sanejamentafavoreixen el desenvolupament de malalties, mentre el nombre de persones que ha deixat les seves cases segueix augmentant. Fins i tot hi ha gent vivint al costat dels seus habitatges afectats pel sisme.

TERRatrèmol al NEPAL: 1 DE CADA 10 infants no està vacunat CONTRA EL xARAMPIÓ

Abans del terratrèmol, la taxa de vacunaciócontra el xarampió ja era molt baixa. Segons les xifres disponibles, al voltant d'un de cada deu nens del Nepal no està vacunat contra la malaltia.

"El xarampió és molt contagiós ipotencialment mortal, i temem que s'estengui ràpidament en els campaments improvisats, sovint massificats, on estan vivint molts nens", diu el representant d'UNICEF al Nepal, Tomoo Hozumi.

En la primera fase de resposta a l'emergència, els equips estan treballant per vacunar els nens menors de 5 anys en els assentaments informals dels tres districtes de la Vall de Katmandú: Bhaktapur, Kàtmandu i Lalitpur. La campanya continuarà durant les pròximes setmanes en els 12 districtes més afectats pel terratrèmol.

"Hem estat treballant durant dècades per eliminar elxarampió al Nepal. Si no actuem ja, hi ha un risc real que ressorgeixi com una greu amenaça per als nens, la qual cosa suposaria un revés per als nostres esforços ".

TERRatrèmol al NEPAL: quASI TRES MILiONS D'infants AFECTAtS

Un total de 2,8 milions d'infants estan afectats pel terratrèmol que ha assolat el Nepal, dels quals1,7 milions necessiten ajuda humanitària de manera urgent.

A més de proporcionar vacunes per reduir el risc de transmissió del xarampió, en UNICEF estem treballant per dur a aigua potable i sanejamentper als nens en les zones més afectades del país.

Per poder donar resposta humanitària al terratrèmol del Nepal durant els propers tres mesos necessitemla teva ajuda. Amb ella podrem protegir els nens i nenes de les conseqüències d'aquest devastador sisme.