Terratrèmol al Nepal: 3 mesos després, més d'1 milió d'infants segueixen necessitant ajuda

Tres mesos. Ja han passat tres mesos des que un terratrèmol va canviar la vida del Nepal. En només uns minuts, el fort tremolor es va dur tot al seu pas: cases, escoles, hospitals, carreteres, serveis bàsics...

L'impacte del sismeva ser devastador.Gairebé 9.000 personesvan morir, deixant famílies completament trencades. Elsnepalesos van sertestimonis del dolor i van passarsetmanes terroritzats per lesconstants rèpliques.A UNICEF enspreocupen especialmentels nens i nenes del Nepal,que estroben en una situació molt vulnerable. La xifra d'afectats és impactant.1,1 milions d'infants segueixennecessitant ajudatres mesos després delprimer terratrèmol: refugi, menjar, aiguapotable, atenció mèdica, educació i protecció."Quan ocorre ungran desastre, com els terratrèmols del 25 d'abrili del 12 de maig, no només es perden vides, ladestrucció material redueixdràsticament els ingressos familiars, especialment en el sector de població més vulnerable", ha valorat Tomoo Hozumi,representant d'UNICEF al Nepal.

TERRATRÈMOL AL NEPAL: ENVIEM 1.000 TONES DE SUBMINISTRAMENTSD'EMERGÈNCIA

Des del mes d'abril, a UNICEF estem treballant sense descans per protegir els nens i nenes del Nepal. Aquests són alguns dels resultats aconseguits fins ara:

  • Hem distribuït prop de 1.000 tones de subministraments d'emergència com tendes de campanya, kits d'higiene, aliment terapèutic, vacunes i material escolar.
  • Més de 100.000 infants poden continuar amb la seva educació gràcies als centres temporals d'aprenentatge que donem suport.
  • Hem proporcionat aigua potable a més de650.000 persones en llars i campaments de desplaçats.
  • Hem restaurat les maternitats en més de150 centres de salut.
  • Hem ajudat a interceptar 513 nens i dones que anaven a ser víctimes de tràfic.
  • 30.000 infants han rebut suport psicosocial que els ajuda a sobreposar-se de la traumàtica experiència.

La temporada de pluges està dificultant l'accés a les zones més muntanyoses. Els nens i nenes que viuen aquí veuen perillar el seu accés a aigua potable, sanitat i educació. A més, en aquesta situació augmenta el risc que pateixin explotació i abusos.

TerrATRÈMOL AL Nepal: ELS INFANTS TENENR POR I SE SENTEN INSEGURS

Elsinfants del Nepaltenen pori se senteninsegurs per haver de viure en tendes de campanya ialtresrefugis. A més, estan molt preocupatspel seu futur i per si podran tornar a l'escola. És el resultat d'una enquesta realitzada a més de2.000 nens i nenes que van sobreviureal terratrèmoldel Nepal.

En lainvestigació, que hem publicat al costat de Plan Internacional, Savethe Childreni World Vision, elsinfants afirmen quines són les seves prioritatsen aquests moments: unallotjament adequat, poder tornar a l'escola, tenir accés a aigua potable,sanejament iatenció mèdica.

TERRATRÈMOL AL NEPAL: ESPANYA, SOLIDARIS AMB ELS NENS I NENES NEP
ALESOS

Comja ha passat en altresemergències, la societat espanyola i catalana s'ha bolcat per ajudar elsinfants s vulnerables després del terratrèmol del Nepal. Entotal, des del Comitè Espanyol d'UNICEF hem recaptat 5 milions d'eurosper fer front a aquestacatàstrofe.

Gràcies a milers de milers de persones, empresesi institucions públiques i privades, hem pogut donar resposta a les necessitatsmés urgentsdels infants afectats pels dosterratrèmols i les seves famílies.No obstant això, el Nepal ens segueixnecessitant. Elprocés de reconstrucció serà llargi necessitemsuport per poder fer front a la resposta humanitària en els propers mesos.

Tu també pots ajudarels infants del Nepal.