Sudan del Sud: una terrible crisi humanitària

UNICEF i els seus aliats han iniciat una campanya de vacunació contra el xarampió després de la mort de 30 infants per aquesta malaltia

Malgrat l'alto el foc signat la setmana passada al Sudan del Sud, UNICEF adverteix que s'està produint una crisi humanitària als afores de la ciutat de Bor, a l'estat de Jonglei, i altres ciutats del país.

 
Almenys 30 infants han mortdesprés de declarar-se un brot de xarampió a nens dels centres de Protecció Civil situats al campament de la missió de pau de les Nacions Unides al Sudan del Sud (UNMISS).
 
Per això, UNICEF ha distribuït subministraments pervacunar 4.000 infants contra elxarampió i la poliomielitis, així com vitamina A per reforçar el sistema immunològic dels nens.

Poques agències humanitàries han pogut accedir a la població de Bor, que ha fugit buscant protecció dels enfrontaments alcentre de Protecció Civil de Bor. La greu inseguretat que pateix la zona només permet que un nombre limitat de treballadors humanitaris pugui treballar-hi.

Un equip format per cinc funcionaris sanitaris d'UNICEF va passar la nit al campament de Bor repartint vacunes i formant 10 equips de vacunadors locals perquè puguin immunitzar almenys uns 4.000 nens que es troben en aquest petit i massificat campament.

"Aquests infants han sobreviscut a enfrontaments violents i ara corren el risc de morir a causa de les males condicions, i si no podem arribar-hi amb ajuda humanitària, aquest risc augmentarà dràsticament", ha dit el subdirector adjunt de Programes d'Emergència d'UNICEF, Dermot Carty.

Bor és a 140 quilòmetres de Juba, però la seva carretera ha servit de front de batalla durant el conflicte de Sudan del Sud. Les infraestructures sanitàries de Bor i d'altres parts del país han estat destruïdes, i alguns subministraments han estat robats.
 

SUDaN DEL SUd: 70 TONES DE SUbMINISTRamentS DE'URGèNCIA

La campanya de vacunació ha començat després que arribessin a Juba dos avions noliejats perUNICEF amb 70 tones de subministraments mèdics d'urgència per als infants i les dones. Els avions transportaven subministraments mèdics, equips per mantenir la cadena de fred, tractaments contra la malària, pneumònia, diarrea i desnutrició, nutrients, vitamines, antibiòtics i analgèsics per als nens. Entre els subministraments també hi havia kits de cirurgia obstètrica i equips d'aigua i sanejament, tendes de campanya, lones i mantes.

Les campanyes de vacunació també s'estan duent a terme en els camps de desplaçats de Juba. En total, UNICEF i els seus aliats tenen com a objectiu vacunar 180.000 infants menors de 15 anys contra lapoliomielitis i elxarampió.

UNICEF necessita 32 milions de dòlars (23.390.000 d'euros) per cobrir les necessitats immediates de la crisi del Sudan del Sud.

Almenys mig milió de persones han fugit de les seves llars, hi ha gairebé 70.000 desplaçats dins del país que s'han refugiat en els centres de Protecció Civil de la UNMISS, i hi ha altres 86.000 persones que hanfugit a països veïns. La majoria són dones i infants.