Sudan del Sud: l'ajuda arriba a milers de nens i les seves famílies

UNICEF i els seus aliats estan responent a les necessitats més urgents de 3,7 milions de nenes i les seves famílies a Sudan del Sud que són víctimes de la violència i el desplaçament massiu pel conflicte inter-ètnic que es va declarar el passat desembre.
 
Els nens d'aquest jove país s'enfronten a un greu perill perquè es troben en el centre dels combats o han fugit de casa seva i necessiten, urgentment, aigua, aliments, refugi i protecció.
 
 
 
 
 

SUDan DEL SUd: assoliments per a la infància

A dia d'avui s'han aconseguit els següents resultats:
  • Aigua, higiene i sanejament: 214.500 desplaçats reben aigua potable diariament i unes 152.500 persones tenen accés a mitjans de sanejament adequats. 
  • Salut: s'han vacunats contra elxarampió uns 187.000 nens y, com que s'apropa l'estació de pluges, com a mesura de prevenció, s'han vacunats contra el còlera  54.200 persones.
  • Nutrició: s'ha experimentat l'estat nutricional de 39.140 nens en sis de les regions prioritàries. Un total de 13.842 nens amb desnutrició severa aguda estan rebent  tractament.
  • Protecció: més de 22.000 nensestan participant en activitats de suport psicosocial. Els equips de recerca i reunificació familiar han identificat 2.856 nens separats o no acompanyats, dels quals s'ha aconseguit reunificar 231 amb les seves famílies.
  • Educació: un total de 5.618 nens tenen accés a activitats educativesdurant l'emergència, incloent material escolar.
UNICEF treballa a Sudan del Sud des de fa25 anys. Actualment, hi ha 154 membres d'UNICEF, però ja s'estan desplegant més operaris per reforçar els programes humanitaris en aquest país africà.
 
En els primers mesos de 2014, els esforços enmig d'aquesta crisi humanitària s'estan centrant en donar una resposta a les necessitats dels desplaçats. Hi ha prop de 803.200 desplaçats interns, dels qulas més de429.000 són nens, i l'accés humanitari segueix estant limitaten algunes zones.