Sudan del Sud: els infants en greu perill davant l'increment de la violència

Els infants de Sudan del Sud es troben en greu perill davant l'increment de la violència al país, tot i que desenes de milers de civils s'han refugiat en els campaments de l'ONU instal·lats per donar-los suport.
 
L'ajuda humanitària està arribant als desplaçats a Juba, però hi ha dificultats per accedir a l'estat de Jonglei.
 
"S'estima que uns 81.000 civils han fugit de les seves llars, la majoria d'ells dones i nens, però creiem que la situació és tan canviant que les xifres són encara més altes" ha dit avui el Representant d'UNICEF al Sudan del Sud, Iyorlumun Uhaa.
 
"Estem especialment preocupats pels qui es troben als voltants de Bor, a l'estat de Jonglei, on la violència ha augmentat recentment. Hi ha escassetat d'aliments i aigua potable al campament de l'ONU i la manca d'instal · lacions de sanejament eleva el risc de contraure malalties. Els infants sempre són els més vulnerables en els conflictes, ja que passen molts dies sense refugi sota la intensa calor del sol, i dormint a l'aire lliure durant les fredes nits" va afegir.
 
Encara que els intensos combats estan dificultant l'accés de l'ajuda humanitària destinada als civils refugiats en el complex de l'ONU a Bor, els subministraments han arribat als dos recintes de l'ONU a Juba, on s'estima que hi ha unes 20.000 persones refugiades.
 

Ajuda Sudan del Sud: UNICEF i els seus aliats

UNICEF i els seus aliats estan construint latrines, 400 d'elles estaran a punt en els pròxims dies, i s'han organitzat i format a diversos equips de voluntaris perquè netegin les grans àrees en què la gent ha hagut de defecar a l'aire lliure.
 
Estan arribant més subministraments d'aigua als campaments i UNICEF, al costat d'altres agències de l'ONU i altres organitzacions humanitàries, estan instal·lant tendes de campanya perquè siguin usades com a refugis, a més de distribuir subministraments i registrar les famílies desplaçades, la qual cosa és especialment important per a la reunificació dels nens que han quedat separats dels seus pares.
 
Ha augmentat l'atenció sanitària d'emergència als campaments i UNICEF ha distribuït galetes amb alt valor energètic per proporcionar nutrients molt necessaris per als infants d'entre sis mesos i cinc anys d'edat.
 
"UNICEF i les Nacions Unides s'han compromès a protegir els civils al Sudan del Sud, independentment del seu grup ètnic, però és obligació dels líders d'aquest país, la nació més jove del món, protegir els seus ciutadans i en particular els infants", ha afegit Uhaa, que ha destacat a més que "instem a tots els líders del país a buscar una solució pacífica al conflicte i evitar una major escalada de la violència."