Sudan del Sud: dotzenes d'infants moren en els darrers atacs

Els infants del Sudan del Sud no deixen de patir les conseqüències del conflicte que viu el seu país.

En els atacs de les últimes dues setmanes, dotzenes d'infants han mort, almenys 12 han estat víctimes de violacions i altres han estat segrestats, segons els testimonis que hem rebut a UNICEF.

Les persones que fugen dels llogarets en flames expliquen com els nens són tant víctimes comperpetradors dels últims atacs a l'estat d'Unitat. Allà, homes i nens armats, vestits de militars o civils, han destruït vides i llars.

Els supervivents ens expliquen que elsgrups armats han cremat pobles sencers, que ara són cendres. A més, un gran nombre de dones inenes han estat assassinades iviolades en públic, algunes d'elles amb prou feines tenien set anys. D'altra banda, uns 19 nenshan estat assassinats i altres han estatmutilats o reclutats per combatre o cuidar el bestiar robat.

El nostre representant al Sudan del Sud, Jonathan Veitch, diu que el que expliquen els testimonis mostren que la situació que estan vivint els nens ésterrorífica, mentre s'intensifiquen elscombats cada dia, just quan està a punt de començar la temporada de pluges.

SUDaN DEL SUd: "QUE eLS infants siguin objectius d'atacs és una BARBARItAt"

"Que els nens siguin l'objectiu deliberatd'aquests atacs és una barbaritat", diu Veitch. "Per protegir els nens d'un dany major, és necessari el cessament immediat de les hostilitats, juntament amb el ple accés dels treballadors humanitaris. També es requereix una investigació urgent i exhaustiva per identificar i demanar comptes als responsables d'aquestes últimes atrocitats comeses contra els nens".

Des d'UNICEF demanem que el Govern de Sudan del Sud i les forces d'oposició utilitzin tota la seva influència per protegir els nens i aturar immediatament la violència contra ells, inclosa laviolència sexual. També volem incidir en la necessitat d'alliberar a tots els infants de les forces armades i els grups associats.

SUDaN DEL SUd: 13.000 infantS HAN estat RECLUTAtS

Es calcula que uns 13.000 infants han estatreclutats o utilitzats per totes les parts en conflicte, segons dades verificades per l'ONU.

A causa que la majoria de les persones que van sobreviure als recents atacs al Sudan del Sud són dones i nens petits, des d'UNICEF, i al costat dels nostres aliats, els hi estem proporcionant suport psicològic. També estem registrant als nens que estansols o no acompanyats per reunificar-los amb les seves famílies.

Necessitem la teva ajuda per protegir els infants del Sudan del Sud. Si pots,dóna.