Sudan del Sud: arriba un avió noliejat per UNICEF amb ajuda humanitària urgent

Aquesta setmana ha aterrat a l'aeroport internacional de Juba el primer dels dos avions noliejats per UNICEF amb 35 tones cadascun d'articles de primera necessitat per a infants i dones de Sudan del Sud.

L'avió portava tractaments contra lamalària, pneumònia, diarrea i per evitar ladesnutrició, així com nutrients, vitamines, antibiòtics i analgèsics infantils.
 
Entre els subministraments també s'inclouen kits quirúrgics d'obstetrícia i per a l'atenció de parts, equips que ajudaran a distribuir aigua potable i sanejament, així com tendes de campanya, tendals i mantes.
 
El següent avió arribarà aquest dijous al matí amb méssubministraments mèdics i equips d'aigua i sanejament.
 
"Aquests subministraments essencials que salven vides ajudaran a milers d'infants i donesamb necessitats urgents al Sudan del Sud", ha dit Dermot Carty, director adjunt de programes d'Emergència d'UNICEF.
 
"Els nens estan morint dedesnutrició i per malalties que poden prevenir-se en temps de pau, com el xarampiói la malària. La nostra petició més urgent a totes les parts en el conflicte és que permetin que aquests subministraments humanitaris siguin transportats i distribuïts de manera segura als infants, que no tenen res a veure amb aquest conflicte. Cada dia que perdem és un més que fallem als nens del Sudan del Sud", va afegir Carty.
 
La xifra de desplaçats ha augmentat ràpidament i s'estima que més de mig milió de persones ha deixat les seves llars:494.000 romanen dins del Sudan del Sud, mentre que 86.000 han fugit apaïsos veïns (Uganda, Etiòpia i Kenya).
 
Prop de 70.000 d'aquestsdesplaçats al país estan refugiats a lesbases de la missió de pau de les Nacions Unides al Sudan del Sud (UNMISS). Gairebé el80% d'ells són dones i infants.
 

Sudan del Sud: el treball d'UNICEF

UNICEF i els seus aliats estan proporcionant a molts dels desplaçats subministraments i serveis bàsics, com aigua potable i sanejament, aliment i nutrients per a nens, i vacunació. A més, fa seguiment dels infants separats de les seves famílies. 
 
Més de 200.000 persones han rebut algun tipus d'ajuda, però, en àrees on els combats han estat intensos, l'ajuda humanitària arriba de manera esporàdica ja que l'accés és limitat. 
 
UNICEF i els seus aliats estan aprofitant les oportunitats d'accés que van sorgint perquè el personal i els subministraments arribin als centenars de milers de persones desplaçades a molts llocs arreu del país.