Somnis de Ghana

El documental que s'estrena avui a TV3 ha sigut rodat a Ghana, on la Fundació del FCB i UNICEF treballen per contribuir en la millora de la vida dels nens a través de l'educació i l'esport.

Post de Laia Ruich, Responsable de Comunicació dUNICEF Comitè Catalunya.

La Sala vol ser mestra. El Joyce somia amb estudiar medicina. El Benjamin adora el futbol i vol dedicar-se a aquest esport de manera professional. La Bernice creu que serà una bona contable. Y en Baua és un gran esportista que assegura que arribarà lluny al món del futbol.

Cinc somnis. Cinc històries de nens que representen el present i elfutur de Ghana i que tenen una cosa en comú: la passió per l'esport.

Els vaig conèixer fa 10 mesos a un viatge que un equip de la productora Minoria Absoluta i membres d'UNICEF Espanya vam fer per rodar L'Equip Ideal, el documental que aquests cinc petits protagonitzen i que avui dimarts estrena Televisió de Catalunya al programa Sense ficció.

Es va escollir Ghana perquè és un dels quatre països, juntament amb la Xina, Brasil i Àfrica del Sud, on la Fundació del Futbol Club Barcelona i UNICEF treballen de la mà per contribuir en la millora de la vida dels nens a través de l'educació i l'esport; i el documental pretén profunditzar precisament en això, en com mitjançant aquest binomi es pot ajudar a construir un món millor per a la infància

A cada conversa que vam tenir amb la Sala, el Joyce, el Benjamin, la Bernice i en Baua vaig poder veure coml'esport il·lumina, de sobte, els seus ulls. És un instant gairebé màgic. 

Jugar al futbol o al basquetbol, córrer o anar en bicicleta, els allunya de possibles conflictes, els anima a anar cada dia a l'escola, els ensenya a esforçar-se, a ser constants i disciplinats, a treballar en equip, a voler ser millors. En definitiva, l'esport els transmet uns valors únics i molt efectius per a la seva educació.

Així és com a Ghana, UNICEF treballa amb aliats locals i rep suports clau, com el de la Fundació Futbol Club Barcelona, per promoure els valors de l'esport i aconseguir una educació de qualitat a través de la pràctica esportiva.

Us convido, doncs, a veure aquest documental que parla del poder transformador de l'esport a l'educació. Però, sobretot, parla dels somnis de cinc nens que en realitat són els somnis de tot un país.

L'Equip Ideal s'emet aquesta nit, a les 21.51 hores, al programa Sense ficció de TV3.