Síria: UNICEF distribueix subministraments perquè 10 milions de persones tinguin accés a aigua potable

UNICEF està duent a terme a Síria una operació a gran escala per garantir que més de 10 milions de persones, gairebé la meitat de la població, tinguin accés a aigua potable.

Els primers quatre camions carregats amb 80 tones d'hipoclorit de sodi, que permet potabilitzar l'aigua, van creuar la frontera de Jordània a Síria el diumenge, en direcció a Homs, Alep, Hama i Idleb. En les pròximes setmanes, UNICEF distribuirà 1.000 tones de clor a les ciutats i comunitats de les 14 governacions del país.

 
L'operació es produeix enmig de la creixent preocupació per l'impacte que està tenint el conflicte, després de 23 mesos, a les estacions de bombament d'aigua i altres infraestructures vitals, així com per les implicacions que tindrà en la salut dels infants. Els informes assenyalen que la qualitat i quantitat del subministrament d'aigua continua deteriorant-se de manera important en diferents parts del país.
 
"Aquest enviament es produeix en un moment molt oportú, ja que els subministraments de clor s'han reduït de manera perillosa a Síria, fent que l'accés a aigua potable sigui un repte per a moltes famílies", ha dit Youssouf Abdel-Khelil, representant de UNICEF a Síria. "Això posa a la població, especialment als infants, en risc de contraure diarrea i altres malalties transmeses per l'aigua."
 
La distribució de clor es fa en coordinació amb el departament tècnic del Ministeri de Recursos Hídrics i la Mitja Lluna Roja Síria.
 
Com a part de la resposta humanitària a Síria en matèria d'aigua, higiene i sanejament, UNICEF està donant suport i treballant en el manteniment dels sistemes d'aigua, distribuint subministraments i materials de potabilització. UNICEF també treballa amb els seus aliats perquè mig milió de persones tingui accés a sanejament i 750.000 persones a articles d'higiene i informació sobre pràctiques saludables d'higiene.
 
UNICEF necessita 22,5 milions de dòlars (16.610.000 d'euros) per distribuir ajuda vital a Síria, de gener a juny d'aquest any, en àrees com l'aigua i el sanejament. Fins ara només s'han rebut 4,8 milions de dòlars (3,54 milions d'euros).