Síria: UNICEF distribueix subministraments d'emergència a dones i infants a Alep i Homs

UNICEF continua treballant dins i fora de Síria per donar suport als infants afectats pel conflicte. Al costat dels seus aliats acaben de finalitzar la distribució de subministraments humanitaris vitals a la ciutat d'Alep, que encara es troba assetjada, i també en Talbiseh, prop d'Homs, on s'han fet arribar materials d'emergència molt necessaris per als nens i les dones d'aquesta zona, una de les més afectades pels atacs.

UNICEF, amb la Mitja Lluna Roja Àrab Síria (SARC) i altres agències de l'ONU, ha distribuït a Alep 89 kits mèdics, 2.000 kits d'higiene familiar i 2 maletins de reanimació, amb 1.000 tovalloles, 48 caixes de sabó, roba d'estiu i materials escolars, que van ser transportats en quatre camions.

"La situació és extremadament difícil a causa del conflicte", ha dit l'Ettie Higgins, Representant Adjunt d'UNICEF a Síria, després de tornar ahir aDamasc des d'Alep. "No obstant això, UNICEF continua treballant tot el dia al costat dels seus aliats per garantir que tots els infants que viuen en aquestes horribles i difícils circumstàncies rebin aquesta ajuda vital."

D'altra banda, també va arribar a Talbiseh un altre contingent compost per nou camions amb subministraments mèdics d'emergència, aliments, 1.000 kits d'higiene familiar i 500 kits de nadó, 160 kits de "escoles en una maleta" i 900 pots de xampú per a més de 55.000 persones.

"Mai oblidaré la felicitat dels nens al veure arribar els camions amb els subministraments, i sobretot quan van veure per primera vegada els materials educatius que eren per a ells", ha dit l'Abdul Kadir Musse, Cap de l'Oficina d'UNICEF a Homs, qui ha destacat a més que les mares estaven especialment contentes en veure l'arribada de medicines per als seus fills.

 
Les necessitats dels infants i les seves famílies creixen
Les condicions de vida dins de Síria, especialment a les zones més afectades, s'han tornat cada vegada més precàries. Els nens segueixen sent els més afectats de la crisi, la violència i l'augment del nivell de destrucció. Molts hospitals, escoles i cases han estat destruïdes, més de quatre milions de persones, la meitat infants, han estat desplaçades internament, i molts viuen amuntegats i sense higiene.
 
Tot i les dificultats que hi ha a la zona i la falta de fons, UNICEF i els seus aliats continuen prestant assistència als infants que hi ha dins de Síria i també als més de 600.000 que han fugit a països veïns.
 
Els donants han mostrat un gran suport a la tasca d'UNICEF, però les necessitats dels nens sirians i les seves famílies estan creixent de manera exponencial, per la qual cosa es necessiten amb urgència més fons.
 
Per col · laborar amb el treball d'UNICEF entra a:www.unicef.es/siria