Síria: entrega de subministraments essencials als infants i les seves famílies

Malgrat la recrudescència de la violència i la manca de finançament, UNICEF està intensificant el seu treball humanitari a Síria per donar suport a les més de 4 milions de persones que necessiten assistència.

Almenys la meitat de la població afectada són nens. Molts d'ells han estat desplaçats pel conflicte, i estan vivint en refugis col · lectius amb pocs recursos i, sovint, no tenen cobertes les necessitats més bàsiques.
 
"Tot i que la situació es deteriora, UNICEF ha aconseguit intensificar les seves operacions per lliurar subministraments essencials d'ajuda com mantes, roba per a nens, articles d'higiene, lones de plàstic, i galetes energètiques", ha dit Abdel-Khelil Youssouf, Representant d'UNICEF a Síria. "Molts d'aquests subministraments van ser distribuïts en operacions transfrontereres realitzades recentment". "A causa de la situació de seguretat actual, ha estat un desafiament enorme poder arribar a algunes d'aquestes àrees", ha afegit Abdel-Khelil. "Però gràcies als esforços dels nostres aliats locals i del nostre personal en terreny, hem aconseguit un veritable avanç".

Repartiment de mants i edredons a Síria

Recentment UNICEF va formar part d'una missió formada per diverses agències, que dissabte va lliurar un primer paquet d'articles vitals d'ajuda per a 6.000 desplaçats interns que es troben en Karameh, a la província d'Idleb, al nord-oest de Síria. Algunes de les ciutats a les quals s'ha arribat en les últimes tres setmanes estan patint un conflicte prolongat i sever. A la ciutat del nord d'Alep, per exemple, UNICEF i els seus aliats locals han distribuït 45.000 mantes i edredons, articles que es necessiten desesperadament a causa del fred de l'hivern. A Deir Ez-Zor, Hassekele, Homs, Idleb, Al-Raqqa i Damasc, s'han distribuït unes 90.000 mantes a infants i les seves famílies, juntament amb 14.000 lones de plàstic i més de 10.000 conjunts de roba per a nens. A Tartus i Homs (incloent Talbiseh), UNICEF ha distribuït kits amb materials educatius a 7.000 nens de 176 escoles.

Tractament per a l'aigua

L'última entrega de subministraments ha coincidit amb una operació que pretén lliurar 1.000 tones mètriques de subministraments per al tractament d'aigua. El clor és necessari per assegurar que l'aigua, que arriba a uns 10 milions de persones en diferents parts del país, segueixi sent segura per beure, i eviti la transmissió de malalties. UNICEF estima que, a causa de la destrucció de les infraestructures de subministrament d'aigua, la disponibilitat d'aigua en algunes zones s'ha reduït un terç pel que fa als nivells existents abans del conflicte.

es segueixen necessitant fons

La manca de finançament segueix sent un obstacle important perquè UNICEF pugui intensificar la seva resposta humanitària. L'agència ha sol · licitat 68 milions de dòlars (50.970.000 d'euros) per proporcionar assistència humanitària urgent a Síria, en àrees com aigua i sanejament, salut i nutrició, educació i suport psicosocial, que formen part d'una crida realitzada per l'ONU el desembre passat. Fins ara, s'ha rebut menys del 20 per cent d'aquesta quantitat.