Síria: augmenta el número d'infants refugiats

Es necesari augmentar la resposta humanitària per atendre els infants refugiats i les seves famílies. Es preveu que, abans que finalitzi l'any, s'haurà triplicat el número de nens, nens i adolescents refugiats. Per atendre les seves necessitats urgents, UNICEF precisa de 14,4 milions de dòlars (11,3 milions d'euros).

Amb 86.000 sirians registrats com a refugiats en quatre països -el 50% d'ells infants i adolescents-la versió revisada del Pla Regional de Resposta a Síria dirigida per ACNUR estima que el total de refugiats augmentarà fins 185.000 el desembre de 2012.
 
Uns 90.000 d'aquests refugiats seran nens i nenes amb necessitats específiques, als quals UNICEF ha d'arribar amb vacunes, serveis de protecció, aigua potable i sanejament, i educació. Això significa més del triple del nombre de nens refugiats previstos inicialment.
 
El pla de resposta revisat, llançat ahir a Ginebra en una reunió del Fòrum Humanitari de Síria, perfila una resposta humanitària ampliada per als nens refugiats sirians i les seves famílies a Turquia, Jordània, Líban i Iraq.
 
UNICEF i els seus aliats, incloent-hi els governs i autoritats de Jordània, Líban, Turquia i l'Iraq, i les ONG sobre el terreny, vénen responent amb eficàcia per fer front a una situació que ha evolucionat ràpidament. Un nombre estimat de 30.000 infants sirians vulnerables en quatre països han rebut assistència vital fins ara.
Prioritats del treball d'unicef amb els infants sirians refugiats
En educació, UNICEF ha treballat perquè els nens i nenes poden integrar-se en les escoles públiques allà on ha estat possible, com a Jordània, on se'ls ha concedit accés gratuït.
 
A més, UNICEF dóna suport amb classes de reforç on cal, i proporciona als nens i nenes motxilles, uniformes i altres subministraments escolars. Només a Jordània, gràcies al suport del govern, UNICEF ha proporcionat oportunitats d'educació a 16.500 nens, nenes i altres membres de les famílies.
 
UNICEF ha respost a les necessitats urgents de protecció de dones i nens ampliant els Espais Amics de la Infància, que ofereixen espais segurs, educació de reforç i formació en habilitats quotidianes. L'assessorament i suport psicosocial es proporciona mitjançant la formació de professionals de la salut i treballadors socials.
 
A les àrees de trànsit i comunitats d'acollida on es concentren els refugiats, UNICEF ha proporcionat a 7.000 sirians vulnerables serveis d'aigua, sanejament i higiene, incloent accions de promoció de la higiene i de gestió de residus.
 
UNICEF vol traslladar el seu profund agraïment per les contribucions rebudes fins al moment de donants de diferents parts del món i està preparat per ampliar el suport als refugiats sirians més vulnerables, particularment els infants.