Síria: 1 milió d'infants necessiten ajuda al nord-est del país

Prop d'1 milió d'infants necessiten ajuda humanitària al nord-este de Síria. Per arribar fins a ells, des d'UNICEF hem enviat 43 camions amb subministraments molt necessaris a aquesta zona del país, concretament a Qamishli.

Els camions van creuar fa uns dies el punt fronterer de Nusyabin, a Turquia, i arribaran a 2,3 milions de persones que els necessiten urgentment.

"El lliurament d'aquesta ajuda humanitària tan necessària arriba en un moment crític, ja que l'accés a totSíria s'està convertint en un repte per a UNICEF i altres actors humanitaris", va dir Hanaa Singer, representant d'UNICEF a Síria.

L'enviament, que inclou pastilles potabilitzadores, productes d'higiene imedicaments bàsics, es dirigirà alsdesplaçats que recentment han buscatrefugi aquí fugint de laviolència d'altres zones deSíria.

A tot el país, ja són més de 5,6 milions d'infants amb necessitats urgents, entre els quals es troben els 2 milions que viuen enzones de difícil accés.

"Aquest és un avanç significatiu però per descomptat no és suficient i necessitarem més per arribar a tots els nens afectats pel conflicte a tot el país", ha afegit Singer.