Schools for Africa: 30 milions d'infants han pogut accedir a una educació de qualitat des del 2005

Ja han passat 10 anys des del naixement de la iniciativa Schools for Africa (Escoles per a l'Àfrica) i els resultats són molt esperançadors. Des del 2005, gràcies a aquesta iniciativa, 30 milions d'infants han accedit a una educació de qualitat.

El projecte, que rep el suport de la Fundació Nelson Mandela i la Peter Krämer Stiftung ha permès que des d'UNICEF millorem la qualitat de les infraestructures i de l'ensenyament en 13 països de l'Àfrica subsahariana i occidental, on 2 de cada 5 nens no van a l'escola primària.

En cada un d'aquests països, els nostres companys treballen unesprioritats educatives en funció de la realitat local, però l'objectiu principal és sempre el mateix:aconseguir que els infants vagin a l'escola i no l'abandonin.

SCHOOLS FOR AFRICA: LA HISTòRIA DE la DORLYS

"Estic estudiant per als exàmens finals. El meu somni és ser llevadora!". Aquestes són les paraules de la Dorlys, una jove riallera de 18 anys de Madagascar.

Fa 10 anys, quan la Dorlys tenia 8, ni tan sols hi havia una escola primària al seu poble. Elcol·legi més proper es trobava a una hora a peu i el camí era molt perillós, especialment en l'època de pluges. La Dorlys i altres 250 nens del poble es quedaven llavors atrapats sense poder anar a classe.
 
El 2010, la seva vida va donar un gir amb l'obertura d'una escola al poble que des d'UNICEF vam construir gràcies a la iniciativa Schools for Africa. Amb el suport de la seva família i dels seus professors, la Dorlys va seruna de les primeres nenes que van acabar primària per passar a secundària.
 
"Crec que els estudis són el meu bé més preuat", reconeix aquesta jove, que està a punt d'acabar l'escola.
 

SCHOOLS FOR AFRICA: 59 MILiONS D'infants al món NO VAN A L'ESCoLA

Però no tot són històries amb final feliç. Encara avui 59 milions d'infants no van a l'escola. A més, molts dels que sí que poden anar a classe no reben una educació de qualitat que els permeti desenvolupar el seu potencial al màxim.

L'equitat en l'accés a l'educació continua sent un repte pendent per a la humanitat. La probabilitat que els nens dels països més pobres no vagin al col·legi és 4 vegades superior a la dels nens dels països més rics.

Col·laboraamb nosaltres en Schools for Africa i ajuda'ns a reduir la bretxa de la desigualtat en educació.