República Centreafricana: més de 350 nens soldat alliberats

Més de 350 infants, inclosos diversos menors de 12 anys, han estat alliberats de grups armats a la República Centreafricana després d'un acord facilitat per UNICEF.

 
Un total de 357 infants van ser posats enllibertat per les milícies antiBalaka i els excombatents Séléka en tres cerimònies celebrades el 14 de maig prop de la ciutat de Bambari.
 
"Després de dos anys d'intensa lluita, l'alliberament de nens per part d'aquests grups, el mateix dia, suposa un pas real cap a la pau. La violència i el sofriment poden ara donar pas a un futur més lluminós per als infants", va dir Mohammad Malick Fall, representant d'UNICEF, que va assistir a les cerimònies.
 
UNICEF i els seus aliats ja han iniciat els esforços per proporcionar suport psicosocial i perreunificar els nens amb les seves famílies, i contribuirà a la sevareinserció en les sevescomunitats.
 

REPÚBLICA CENTReAFRICANA: ENTRE 6.000 y 10.000 NenS SOLDAt

Aquests esdeveniments representen el major alliberament de nens vinculats agrups armats a la República Centreafricana des que esclatés la violència el2012. UNICEF estima que actualment hi ha entre6.000 i 10.000 infants associats a lesfaccions armades del país. La xifra inclou aquells que serveixen com a combatents, els que són utilitzats amb fins sexuals i els qui treballen com a cuiners, missatgers i en altres funcions.
[]
"Aquest ha estat el començament d'un procés que esperem culmini en l'alliberament de milers de nensvinculats amb grups armats a la República Centreafricana. Cada un d'ells necessitarà un gran suport i protecció per poder reconstruir les seves vides ireprendre la seva infància", va dir Fall.
 
L'acordper part dels líders dels deu grups armats de la República Centreafricana per alliberar els nens de les seves files va ser signat durant un fòrum de reconciliació nacional que va tenir lloc a la capital, Bangui, a principis de maig, com a resultat d'una col·laboració entreUNICEF, la Missió Multidimensional Integrada d'Estabilització de les Nacions Unides a la República Centreafricana (MINUSCA) i elgovern del país.
 
L'acord també compromet els grups a posar fi a qualsevol nou reclutament de nens i dóna a UNICEF i els seus aliats accés immediat i il·limitat a les àrees sota el seu control per identificar i verificar el nombre d'infants afectats i garantir el seu alliberament.