República Centreafricana: la violència que no cessa

Després de sis mesos dels intensos combats a la capital de la República Centreafricana, Bangui, molts infants han estat víctimes del conflicte.

De fet, UNICEF ha verificat que 277 nens han estat mutilats i 74 assassinatsen els últims sis mesos. Les xifres augmenten quan s'inclouen les morts i malalties causades pelcol·lapse total dels serveis bàsics.

"La violència a la República Centreafricana éspunyent en la seva brutalitat i la seva ferotgia, i els nens no se n'han lliurat", va dir el Representant d'UNICEF a República Centreafricana, Souleymane Diabaté. "Com a mitjana, almenys un nen ha estat mutilat o assassinat en enfrontaments cada dia en els últims sis mesos. El cicle de la brutalitat i les represàlies s'ha d'aturar".

L'empitjorament de la situacióa tot el país, inclosa la capital, està obligant a cada vegada més persones a abandonar les seves llars. Actualment hi ha més de 500.000 desplaçats interns, la meitat dels quals són nens.

Altres 347.000 persones, dos terços d'ells infants, han fugit del país i ara viuen com a refugiatsmajoritàriament al Camerun, però també al Txad, la República Democràtica del Congo i la la República del Congo.

república centreafricana: el treball d'UNICEF

UNICEF treballa en estreta col·laboració amb els seus aliats per protegir els infants contra la violència, proporcionar espais segurs per a l'aprenentatge i donar suport psicològicals nens més afectats.

Els nens separats de les seves famílies estan sent registrats per a la seva reunificació al més aviat possible.

A més s'estan duent a terme negociacions amb els grups armats que han reclutat nens per assegurar el seu alliberament immediat i reintegrar-los a les seves comunitats quan sigui possible.

UNICEF també està ajudant els nens i les famílies desplaçades que necessiten provisió d'aigua potable,sanejament adequat i altres elements essencials com lones per a refugis, estores de plàstic i bidons.

La falta de fons segueix sent unapreocupació fonamental.

La crisi a la República Centreafricana i els països veïns ésl'emergència regional a gran escala en què UNICEF ha rebut menys fons. Les necessitats globals han augmentat recentment a 120 milions de dòlars (més de 88 milions d'euros) per a l'any 2014. A meitat d'any, s'ha rebut menys del 25%.

"Estem compromesos a quedar-nos fins al final i fer tot el que puguem pels nens de la República Centreafricana", va dir Diabaté. "La comunitat internacional ha de complir la seva part també."