República Centreafricana: la violència es rabeja amb els infants

La violència a la República Centreafricana no deixa de créixer. En l'últim atac a Bangui, unes 40 persones han mort i més de 100 n'han resultat ferides. Entre elles hi havia diversos nens, que van ser objectiu deliberat en l'enfrontament.

Els informes que ens arriben de les organitzacions locals són aterridors. Entre els morts hi ha 3 joves de 16 i 17 anys que van ser assassinats brutalment, un d'ells decapitat. Uns altres 4 nens van resultar ferits per trets i granades.

"Res pot justificar l'atac deliberat contra els infants", va dir Manuel Fontaine, director regional d'UNICEF per a l'Àfrica Occidental i Central. "Aquests atroços crims contra nens i nenes que queden atrapats entre faccions enfrontades s'han d'aturar, i els qui els duen a terme han de respondre per això".

REPÚBLICA CENTReAFRICANA: UN PAÍS DESTRossat i SeNse SERVeIS BàSICS

Des d'UNICEF demanem a totes les parts en aquest llarg conflicte que respectin el Dret Internacional i detinguin de forma immediata els atacs contra la població civili les infraestructures vitals.

La República Centreafricana és avui un país destrossat, en el qual poc queda de les seves comunitats i dels seus serveis bàsics. A UNICEF calculem que, durant el 2014, cada dia un nen va morir o va ser mutilat i uns 10.000 infants van ser reclutats per grups armats.

En els 6 primers mesos del 2015, ja s'han registrat 26 nens morts i 110 mutilats. Aquest últim esclat de violència seguirà empitjorant la situació dels infants d'aquest país, amb alts nivells de desnutrició infantil, escoles tancades i l'amenaça constant de convertir-se ennens soldat.

REPÚBLICA CENTReAFRICANA: eLS infantS NECEsSITeN lA TEVA ajUDA

Per protegir els infants de la violència, a UNICEF estem treballant amb organitzacions locals per establir llocs on els nens més afectats puguin jugar i aprendre fora de perill. A més, tenim en marxa una campanya dedesmobilització de nens soldat als quals després donem suport perquè puguin reintegrar-se a les seves comunitats.

Malgrat la duresa de la situació, la República Centreafricana és una de les grans crisis oblidades del moment. De fet, de totes les emergències en què estem treballant, és de la qual menys fons disposem.

Si vols contribuir a la nostra resposta humanitària i ajudar els infants de la República Centreafricana, dóna.