República Centreafricana: el major enviament d'ajuda humanitària a Bangui

Gairebé una setmana després dels enfrontaments a la capital de la República Centreafricana, UNICEF envia el major carregament d'ajuda humanitària a Bangui, 77 tones de subministraments d'emergència.

 

El vol xàrter MD-11 porta mantes, sabó, bidons d'aigua, medicines, equips de potabilització d'aigua, llençols i kits per llevadores, per a la seva distribució immediata a 37.500 persones.
 
"La setmana passada, moltes persones, majoritàriament dones i els seus fills, van fugir per salvar les seves vides sense res més que la roba que portaven posada", va dir des de Bangui, Manuel Fontaine, Director Regional d'UNICEF per a l'Àfrica occidental i central.
 

CRISI a la REPÚBLICA CENTReAFRICANA: milers de FAMíLIeS i iNfantS DESPLAçAtS 

"A l'aeroport hi hafamílies amb nens petits vivint sota les ales dels avions, exposats al vent i a la pluja. Molts han estat testimonis d'una violència terrible i tenen massapor per tornar a casa", va comentar Fonatine.
 
"Moltes persones desplaçades per la violència encara no han rebut ajuda. Són tantes les persones que necessiten ajuda que UNICEF no tenia suficients subministraments disponibles. Aquesta nova remesa de subministraments d'emergència és fonamental per prevenir malalties, especialment entre els infants i les dones més vulnerables'' va afegir.
 
Des del començament de la crisi a la República Centreafricana fa gairebé un any,UNICEF ha noliejat 6 avions de càrrega a Bangui. UNICEF té planificats més carregaments d'ajuda humanitària amb altres 100 tones de medicaments quesalven vides i equips mèdics que aterraran a Bangui la propera setmana.