Protegir els infants a la República Centreafricana

Més de 60 treballadors d'UNICEF segueixen al país per distribuir subministraments als infants.

Les vides de 600.000 nens de República Centreafricana s'estan veient seriosament afectades pel conflicte que està tenint lloc a tot el país. UNICEF ha demanat a totes les parts que abandonin les armes i garanteixin el benestar dels infants.

Encara que l'ONU, incloent-hi UNICEF, ha reubicat temporalment el seu personal no essencial al Camerun a causa de l'ocupació dels grups rebels.

Els desafiaments són enormes. El bloqueig de les carreteres, la presència de grups armats, i el potencial risc de robatori i agressions estan impedint la distribució a gran escala de materials.

Fins i tot abans que comencés el conflicte, s'estimava que uns 13.500 infants patirien desnutrició, posant en perill les seves vides. La majoria dels metges se n'han anat i molts centres de nutrició estan tancats o han estat saquejats.

En els últims tres mesos, els serveis bàsics de salut, nutrició i educació han estat interromputs en la major part de les comunitats controlades pels rebels. Durant les visites realitzades per UNICEF a Kaga-Bandoro, Bossangoa i Bambari a principis d'aquest mes, s'ha detectat que falten medicaments vitals en aquests tres pobles.

A causa del tancament o ocupació d'escoles, i a la fugida de professors, almenys 166.000 infants no tenen accés a educació.

 
eLs infants en risc de ser reclutats
Altres riscos importants per als infants són el perill de ser reclutats per part de grups armats i la violència de gènere. Els més vulnerables són els nens que han perdut la casa, aquells que han estat separats de les seves famílies, o que tenien vincles abans del conflicte amb els grups armats. Fins i tot abans del conflicte actual, UNICEF calculava que uns 2.500 nens i nenes estaven vinculats a grups armats a la República Centreafricana.
 
Des de gener, UNICEF ha subministrat més de 70 tones mètriques de materials com medicaments, pastilles potabilitzadores d'aigua, aliments terapèutics, estris de cuina, lones, mosquiteres i altres articles de primera necessitat.
 
UNICEF ha sol · licitat 11,1 milions d'dòlars (8,66 milions d'euros) per donar suport vital a les famílies afectades pel conflicte. Abans de l'inici de la crisi, les agències humanitàries van fer una crida de 129 milions de dòlars (100.680.000 d'euros) per a ajuda d'emergència el 2013, però només s'ha rebut l'1 per cent d'aquests fons urgents.