Nou terratrèmol al Nepal: "pensem en els infants que ja han patit tant"

I la terra va tornar a tremolar al Nepal. Dues setmanes i mitja després del terratrèmol en què van morir més de 8.000 persones, un nou sisme de 7,3 graus ha sacsejat avui el país asiàtic.

A UNICEF estem molt preocupats per la seguretat dels gairebé 3 milions d'infants afectats pel primer terratrèmol. Els nostres companys al Nepal ens expliquen que tothom està al carrer. Tots molt espantats.

"Ha estat un terratrèmol enorme. La terra no deixava de moure's. Estem pensant en els infants, que ja han patit tant", explica Rose Foley, una de les nostres expertes de comunicació en emergències que en aquests moments es troba a la capital, Katmandú .

"Un altre terratrèmol. Brutal. Tenim més víctimes i danys en zones ja afectades", narra en el seu compte de Twitter Virginia Pérez, responsable de protecció d'infància d'UNICEF Nepal.

El sisme ha sorprès al nostre company Kent Page mentre gravava imatges de la destrucció de les escoles, que posa en perill la tornada a l'escola, prevista per a aquest divendres. "Estàvem dins quan es va produir el terratrèmol, feia molta por. Tots vam córrer i vam sortir al pati. Pensàvem que l'edifici s'anava a caure però, després d'uns minuts agitant-se, el moviment es va aturar", ens explica.

 

NOU TERRATRÈMOL AL NEPAL: els riscos per als infants es multipliquen

El primer terratrèmol ja estava tenint unes conseqüències devastadores per als infants del Nepal. Ara, aquestes conseqüències es podrien agreujar encara més. Amb aquest nou terratrèmol, els riscos per a la infància es multipliquen.

És molt important seguir assegurant l'accés a l'aigua potable i sanejament per evitar els brots de malalties. I és vital protegir els nens i nenes, que estan revivint els traumes d'un primer terratrèmol que en molts casos els ha deixat sense cases i sense escoles.

A UNICEF ja estem treballant per avaluar els danys d'aquest nou terratrèmol. I sabem que necessitarem ajuda, molta ajuda per atendre els nens i nenes del Nepal.

Si pots, dóna. Nepal pateix de nou.