Més de 847.000 dies donats

UNICEF España agraeix el suport de centenars de milers de persones, mitjans de comunicació, empreses, sales de cinema, entitats esportives i altres organitzacions que s'han sumat a la campanya Dona 1 Dia 

Tres mesos després del llançament de la campanya institucional Dona un dia, UNICEF Espanya ha donat a conèixer avui els resultats de la iniciativa, a la qual s'han sumat centenars de milers de persones que han donat més de 847.000 dies a favor de la lluita contra la desnutrició infantil. Al costat de totes aquestes persones, més de 160 mitjans de comunicació, mil sales de cinema, 2.700 centres educatius, 220 empreses i entitats de diferents sectors han recolzat la campanya:http://www.dona1dia.com/ya-se-han-unido

Ana Duato, Ambaixadora d'UNICEF Espanya i impulsora de la campanya, ha participat aquest matí en un acte d'agraïment a col·laboradors de Dona 1 Dia. “Gràcies a cada persona que ha col·laborat, en el terreny s'aconsegueix canviar la vida de milers de nens”, ha dit Ana Duato.

Dona 1 Dia animava a la societat espanyola a donar un dia especial a través de www.dona1dia.com o enviant un SMS amb la paraula DIA al 28028, ja que amb el cost del missatge (1,20€), UNICEF pot subministrar tractament contra la desnutrició a un nen durant un dia.

En total es van rebre 514.329 missatges de text que, al costat de les diferents accions organitzades a favor de la lluita contra la desnutrició infantil, han aconseguit 1.016.872 € que aniran destinats als programes de supervivència infantil del Fons de Nacions Unides per a la Infància, UNICEF.

Els Ambaixadors d'UNICEF Espanya Ana Duato i Pau Gasol, van anar els primers en donar un dia contra la desnutrició, a més de protagonitzar l'espot de la campanya http://tv.unicef.es/?i=156 dirigit pel realitzador Rodrigo Cortès que, a través d'aquesta col·laboració, també donà un dia a la lluita per la supervivència dels nens.

La societat espanyola amb Dona 1 día

Posteriorment es van ser sumant altres persones i entitats compromeses amb la causa de la infància com Pocoyó, David Bisbal, José Manuel Calderón o Fernando Romay, a més de milers de persones que han difós en xarxes socials missatges de la campanya o simplement informació sobre la situació en la qual viuen prop de 200 milions de nens que sofreixen desnutrició crònica als països en desenvolupament.

Fruit del compromís de persones coneixedores de la situació i les seves conseqüències, va ser la participació de nou destacades periodistes en una taula debat sobre desnutrició i pobresa. El debat, que està disponible íntegrament en http://tv.unicef.es?i=160, es va celebrar a la seu d'UNICEF Espanya el passat 25 de novembre i va comptar amb la participació de Rosa María Calaf, Ana Pastor (TVE), Àngels Barceló (Cadena SER), Lola Huete Machado (El País Setmanal), Cristina Saavedra (laSexta), Leticia Iglesias (Telecinco), Ana Tagarro (XL Setmanal), Joana Socías (El Mundo) i Mónica Carrillo (Antena 3).

Desnutrició infantil: prevenció i tractament

Les dificultats d'accés a una nutrició adequada estan darrere de la mort d'almenys 2,5 milions de nens menors de cinc anys. No obstant això, la desnutrició es pot prevenir i té un tractament que aconsegueix la recuperació d'un infant en unes setmanes.

El dossier d'UNICEF Espanya La desnutrició infantil: causes, conseqüències i estratègies per a la seva prevenció i tractament radiografia la situació nutricional del món en desenvolupament i les fórmules per evitar aquesta situació. El dossier complet es pot consultar en http://www.unicef.es/actualidad-documentacion/publicaciones/la-desnutricion-infantil

En aquest document, UNICEF Espanya recorda que acabar amb la desnutrició infantil és possible. El període fonamental per prevenir-la són els 1.000 dies que transcorren durant l'embaràs i fins que el nen compleix dos anys http://www.dona1dia.com/1000-dias .

Aquesta etapa és crucial per prevenir la desnutrició d'una persona, i és quan s'han de posar en pràctica accions que ajuden a millorar l'estat nutricional de les mares i els seus fills, centrant-se en mesures de prevenció i tractant els casos de desnutrició aguda amb aliment terapèutic i nutrients.