Més de 200.000 persones donen un dia

Ana Duato i Pau Gasol van ser els primers en donar un dia contra la desnutrició. A ells s'han sumat milers de persones, mitjans de comunicació, empreses, i altres entitats.

A punt de complir un mes des del seu llançament, la campanya Dona un dia ja ha aconseguit el suport de més de 200.000 persones, que han donat un dia a través de www.dona1dia.com. Al costat de totes aquestes persones, 50 mitjans de comunicació, més de 80 empreses, mil sales de cinema i més de 20 entitats esportives s'han unit a UNICEF en la lluita per la supervivència infantil.

Prop de 200 milions de nens sofreixen desnutrició crònica als països en desenvolupament, on cada any més de 2,5 milions de morts infantils estan relacionades amb aquesta problemàtica. En els dos primers anys de vida del nen, la desnutrició pot produir seqüeles físiques i mentals irreversibles. UNICEF Espanya va engegar a la fi de novembre passat la campanyaDona un dia amb l'objectiu de conscienciar a la societat espanyola sobre les terribles conseqüències de la desnutrició infantil i aconseguir fons per a programes de supervivència infantil.

Els Ambaixadors d'UNICEF Espanya Pau Gasol i Ana Duato van ser els primers en donar un dia contra la desnutrició i són els protagonistes de l'espot de campanya 

Missing fitxer.
dirigit pel realitzador Rodrigo Cortès que, a través d'aquesta col·laboració, ha donat el seu dia en la lluita per la supervivència dels nens.

Amics i col·laboradors d'UNICEF com Pocoyó, José Manuel Calderón, David Bisbal o Fernando Romay s'han unit a la campanya que, en menys d'un mes, ha sumat el suport de més de 200.000 persones. La major part d'elles han donat un dia en el microsite www.donadia.com però moltes altres persones han contribuït a la lluita contra la desnutrició difonent en xarxes socials missatges de la campanya o simplement informació sobre diferents aspectes de la supervivència infantil. Fruit del compromís de persones que coneixen aquesta situació, va ser la participació de nou destacades periodistes en unataula debat sobre desnutrició i pobresa. El debat, que està disponible íntegrament en Debat desnutrició, es va celebrar a la seu d'UNICEF Espanya el passat 25 de novembre i va comptar amb la participació de Rosa María Calaf, Ana Pastor (TVE), Àngels Barceló (Cadena SER), Lola Huete Machado (El País Setmanal),Cristina Saavedra (laSexta), Leticia Iglesias (Telecinco), Ana Tagarro (XL Setmanal), Joana Socías (El Mundo) iMónica Carrillo (Antena 3).