Membres d’UNICEF tornen al seu país per ajudar en la resposta a la catàstrofe de Japó

 

"Si puc ser útil, prefereixo anar-hi", va dir Miho Fukuhara, Oficial d’Assumptes Intergovernamentals d’UNICEF, que torna al Japó per ajudar el seu país a recuperar-se després dels desastres d’aquest mes.

Fukuhara, així com altres membres que també hi ha tornat, s’unirà a l’equip sobre el terreny d’UNICEF al Japó, queavalua les necessitats i ofereixassistència tècnica en la regió.

UNICEF està proporcionant roba per a infants ijoguines donades pel seu aliat, IKEA. També ha enviat els seus kits d’escoles en una maleta, recreatius i per al desenvolupament de la primera infància.

"És tant trist veure la situació", va dir. "La magnitud de la tragèdia és enorme.  Una tercera part de Japó es troba afectada i tenim també un problema amb la planta nuclear, així que és un assumpte de tots els japonesos", va afegir Fukuhara. 

els efectes sobre els infants

Les escoles tornaran a obrir les portes a les zones afectades en abril, data d’inici del nou any escolar.

Un de les principals preocupacions d’UNICEF és contribuir agarantir que no s’interrompi l’educació dels infants i que rebin suport psicològic per recuperar-se.

"El que podem fer com a organisme internacional és brindar suport als nens i nenes afectats per la catàstrofe", va manifestar Fukuhara. "També hem de començar a pensar a mitjà i llarg termini en com minimitzar els efectes de la tragèdia, especialment per als nens i les nenes".

Una tragèdia sense precedents

El terratrèmol que va sacsejar Japó l’11 de març va provocar un sisme submarí devastador i, al seu torn, un accident a la central nuclear de Fukushima.

Es considera que hi ha més de 9.400 morts, gairebé 15.000 desapareguts i unes 300.000 persones es troben sense llar enmig de temperatures sota zero.