Mali: és necessari protegir els nens

A causa de les operacions militars que estan tenint lloc a Mali, UNICEF fa una crida als líders de totes les forçes armades, grups i milícies perquè preguin totes les mesures possibles per a protegir els nens dels efectes de les hostilitats, posant fi al reclutament i utilització de nens a les seves files i mantenint la infància fora de perill.

"Els comandants estan obligats a deslliurar immediatament tots els nens menors de 18 anys que estiguin reclutats als seus grups per a evitar exposar els nens als riscos del conflicte", ha dit Pernille Ironside, Especialista en Protecció Infantil a Emergències, a UNICEF a Nova York.

"Les Forçes Armades de Mali i els aliats han de fer tot el possible per a evitar víctimes civils, com dones i nens", va afegir.

UNICEF mostra la seva profunda preocupació per la utilització de nens al conflicte. Hi ha un alt risc que siguin separats de les seves famílies, la qual cosa els fa més vulnerables a tot tipus d'abusos, com el reclutament militar, abusos sexuals, tràfic i altres formes de violència contra els nens.

També existeix el risc que, en el cas que els grups armats es retirin o fugin, els nens siguin deixats enrere i, per tant, siguin més vulnerables a represàlies.