Lluita contra la malària: les morts per la malaltia es redueixen un 60 %

La lluita contra la malària està guanyant terreny a aquesta terrible malaltia. Des de l'any 2000, la taxa de mortalitat a causa de la malaltia ha caigut un 60 %. Això vol dir que 6,2 milions de persones, la majoria infants, han salvat la vida.

Aquesta és la conclusió principal d'un informe que hem llançat al costat de l'Organització Mundial de la Salut(OMS) i que també destaca la reducció dels nous casos, un 37 % en els últims 15 anys.

Els resultats són tan positius que es considera que s'ha assolit la fita marcada per reduir la malària en els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM). De fet, cada vegada són més el països que estan a prop d'eliminar la malaltia, i és Àsia el continent on s'avança més ràpid.

"El control global de la malària és una de les majorshistòries d'èxit de salut pública dels últims 15 anys", va dir Margaret Chan, directora general de l'OMS. "És un senyal que les nostres estratègies donen en el blanc, i que podem derrotar aquest antic enemic mortal, que segueix cobrant centenars de milers de vides, la major part de nens, cada any".

LlUitA CONTRA LA MALàRIA: QUEDA Molt camí PeR RECóRRER

Com explicava la directora general de l'OMS, tot i els clars avenços, la malària continua sent unproblema greu de salut. Només aquest any es calcula que 438.000 persones podrien morir a causa d'aquesta malaltia que, recordem, es pot prevenir i tractar.

L'Àfrica subsahariana continua sent la zona més castigada per la malària. En el que portem d'any, aquesta regió del món concentra el80 % dels casos i el 78 % de les morts a causa d'aquest mal. Dos terços d'elles corresponen a infants.

"La malària mata sobretot els nens petits, especialment els que viuen en els llocs més pobres i remots. Així que la millor manera de celebrar el progrés global en la lluita contra la malària és comprometre'ns de nou amb arribar a aquests nens i tractar-los", va dir el director executiu d'UNICEF, Anthony Lake. "Sabem com prevenir i tractar la malària. Ja que podem fer-ho, hem de fer-ho".

Lluita CONTRA LA MALàRIA: REDUIR LA MALàRIA UN 90 %, OBJEcTIu PeR Al 2030

Per continuar la batalla contra aquesta malaltia, s'ha establert un nou full de ruta per als propers 15 anys, l'objectiu del qual és la reducció del 90 % de la incidència mundial i la mortalitat per malària per al 2030.

Per arribar fins aquí es necessita una forta voluntat política i més inversió per prevenir la malària amb elements tan senzills com mosquiteres i insecticides, dels quals 1 de cada 4 infants no tenen a l'Àfrica Subsahariana.

Si vols contribuir a l'eradicació de la malària,envia mosquiteres a 3 famílies perquè puguinprotegir-se del mosquit que transmet la malaltia.