Líban: Espais Amics de la Infància per protegir els nens sirians refugiats

Hiba té 13 anys i amb la seva família va fugir a Hermel, Líban, com a conseqüència de la violència a Síria. Ara el seu somni és continuar estudiant i algun dia tornar a Síria: "Vull tornar a casa, m'encanta Síria", diu. "Vull estudiar francès per poder anar a l'escola. He perdut un any. No vull perdre un altre ", afirma.

Hiba va presenciar comuna bomba va destruir la seva classe a Síria, però segueix sent forta i mira cap al futur. "L'únic que desitjo és tornar a l'escola".

TantHibacom els seus germans van haver de deixar-ho tot quan van fugir al març: la seva germana Salma estava en el seu primer any d'universitati el seu germà Ahmad en el seu últim any escolar. Tots van deixar els seus estudis per escapar de laviolència al seu país. Ara,com a refugiats al Líban, Salma es queda a casa, Ahmad treballa com artesà i Hiba i els seus tres germans petits han trobat unlloc segur per poder gaudir de la seva infància mentre es preparen pertornar a l'escola.

Espais Amics de la Infància, espais per a la seguretat i la integració

L'associació Culturelle d'Hermel gestiona un Espai Amic per la Infància en Hermel al queacudeixen més de 500 nens libanesosisirians que rep el suportd'UNICEF: "Quan els nens arriben al principi són introvertits i no volen interactuar. Però al final, molts nens estan molt contents i amb ganes de més activitats ", afirma Danash Ramia, treballador social del centre.

ElsEspais Amics de la Infància formen part delcompromís d'UNICEFdeproveir suportpsicosocial als nens sirians refugiatsal Líban dins la resposta d'emergència en proteccióieducació.

L'exposició a la violència, la pèrdua o separació de familiars i amics i el desplaçamentpot tenir un impacte en el benestarpsicològic i social dels infants. Aquests espais proporcionen un llocsegur per als nens sirians perquè puguin tornara la seva rutina-jugar, estudiar i estar en contacte amb altres nens.

"La nostra responsabilitatés donar a aquests nens una oportunitat de recuperar el seudret auna infància segura lliure de violència, discriminació i abús", diu Isabella Castrogiovanni, Especialista en Protecció de la Infànciad'UNICEF.

"Al principi, els meus fills s'asseien a casa. No anaven enlloc. Després vem sentir parlar d'aquestcentre que proporciona classes als nens i un espai per jugar.Aixíque van començar a sortir, conèixer nous amics i van començar a gaudir els seus dies",diula mare de Hiba.

UNICEF dóna suport a una xarxa de 16 Espais Amics de la Infància on els nens, des dels refugiats a les comunitats locals, tenen l'oportunitat de jugar i sentir-se segurs