L'Ebola amenaça diversos països

Un brot fort d'Ebola amenaça Guinea, Libèria, Sierra Leone, SenegalCosta d'Ivori, Guinea-Bissau i Mali des de fa setmanes.

El virus afecta principalment els adults i, especialment, aquells que tenen contacte amb persones infectades. A més és particularmentdevastador per al personal sanitari

UNICEF treballa en estreta col·laboració amb els seus aliats, incloent el Ministeri de Salut i la Creu Roja, per dur a terme activitats de prevenció i emergència a tota la subregió.

Així mateix UNICEF ha lliurat cinc tones de medicaments, subministraments mèdics i equips a les zones més afectades per protegir els infants i les seves famílies.

També s'han donat materials per a la esterilització dels hospitals, així com sabó, clor i guants per als treballadors de salut i les seves famílies.

Paral·lelament, UNICEF s'encarrega de l'assessorament tècnic d'experts i està donant suport una campanya deComunicació per al Desenvolupament, que centra els seus esforços en la prevenció.

Guinea, el país més afectat pel brot

A Guinea s'han registrat un total de127 casos d'Ebola, amb 83 morts. L'epidèmia ha afectat principalment els districtes de Guéckédou, Macenta, Kissidougou, Dabola, Dinguiraye i Conakry.

A Libèria s'han registrat un total de 8 casos sospitosos, dels quals 2 s'han confirmat com Ebola.

Encara que a Sierra Leone no hi ha casos confirmats d'Ebola fins al moment, hi ha dues morts sospitoses. La vigilància d'aquests casos roman activa i les campanyes de sensibilització segueixen en curs.

Al Senegal, Costa d'Ivori,Guinea Bissau i Mali no s'han trobat casos confirmats de l'epidèmia, però UNICEF està donantsuport permanent en campanyes de prevenció per poder respondre un potencial brot en aquests països.