L'augment de la violència a la República Centreafricana provoca més morts d'infants

Cada vegada hi ha un major nombre d'infants assassinats o ferits en llocs com zones de joc o esglésies, a causa de l'augment de la violència a la República Centreafricana.

UNICEF fa una crida a tots els grups armats a aturar les accions que estan posant en perill les vides de civils.

"Els nens estan atrapats pel foc creuat en les seves activitats diàries, quan juguen a futbol o van a l'església. Això és excessiu" ha dit la Souleymane Diabate, Representant d'UNICEF a la República Centreafricana. "Ara per ara, queden cada vegada menys llocs segurs per alsinfants de la República Centreafricana."

 
eLs infants centreafricans, més en perill que mai
Tres setmanes després que l'aliança rebel Seleka es fes amb el poder mitjançant un cop d'estat ha augmentat la inseguretat i es registren més saquejos i violència que han posat les vides dels nens centreafricans més en risc que mai.
 
Des que van començar els nous enfrontaments a finals de març,molts infants han estat víctimes de tirotejos, mentre que altres han estat reclutats per grups armats. També s'ha confirmat que hi ha hagut un augment dels casos de violència sexual.
 
"Estem veient com el país es dirigeix ​​ràpidament a una espiral de caos que amenaça les vides de més nens" va dir Diabate. "La violència contra els infants s'ha d'aturar. Aquests actes en els quals persones innocents són assassinades o resulten ferides han de ser investigats immediatament per les autoritats que es troben en el poder".
 
Greu escassetat d'equipament sanitari
Des de divendres passat, els enfrontamentsque tenen lloc a la capital, Bangui, s'han cobrat les vides d'almenys tres nens, provocant 25 ferits,quatre d'ells en condicions crítiques.
 
La setmana passada, UNICEF va distribuir kits quirúrgics d'emergència, equipament sanitari i medicines en 15 centres de salut, quatre hospitals i una clínica materna a Bangui i voltants. Els nens ferits la setmana passada han rebut atenció mèdica d'emergència gràcies als subministraments d'UNICEF.
 
Així i tot, hi ha una greu escassetat de subministraments quirúrgics i de doctors i infermers qualificats al país mentre la inseguretat continua impedint l'accés humanitari a gran part del país.
 
UNICEF fa una crida a la comunitat internacional per l'aportació urgent dels fons humanitaris necessaris i es comprometi a promoure els esforços necessaris per resoldre el conflicte i així aturar immediatament la violència abans que el país s'enfonsi en una total anarquia i esborri qualsevol esperança de futur per als infants de la República Centreafricana.