"La Nit de l'Aigua": una nit solidària per la supervivència infantil

Aquest divendres 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, UNICEF Comitè Catalunya organitza La Nit de l'Aigua, una nit d'activitats lúdiques i esportives que se celebrarà en diverses piscines de forma simultània.

La iniciativa té com a objectiu aconseguir fons per alsprogrames de supervivència infantil d'UNICEF.

S'estima que, al món, uns 1.800 infants menors de cinc anys moren cada dia per malalties diarreiques i que gairebé el 90% d'aquestes morts estan directament relacionades amb l'aigua contaminada, la falta d'un sanejament adequat i condicions d'higiene deficients.

La Nit de l'Aigua compta ja amb el suport i la implicació de gairebé una vintena de clubs esportius de diversos punts de la geografia catalana, que el 22 de març deixaran les seves instal · lacions a disposició de la causa de la infància.

Per participar no cal ser soci del club, és unainiciativa oberta a tots els que vulguin intervenir en les diferents activitats programades a cada club (classes d'aquagym, natació sincronitzada, aquabásquet, etc.).

La Federació Catalana de Natació i diversosesportistes del món de la natació, el waterpolo i el triatló, han donat suport La Nit de l'Aigua. És el cas, per exemple, de Joel Esteller, waterpolista del Club Natació Barcelona i Plata del Campionat del Món de Roma 2009; i Clara Espar, waterpolista del Club Esportiu Mediterrani i màxima golejadora de la Lliga Espanyola de Waterpolo, que han protagonitzat l'anunci d'aquest esdeveniment.

També participen en aquesta iniciativa Daniel Ballart, ex-membre de la Selecció Espanyola de Waterpolo, que va aconseguir l'or en les Olimpíades d'Atlanta; Felipe Perrone, waterpolista de la Selecció Espanyola iXesco Espar, ex-jugador d'handbol del FC Barcelona.

Aquesta cita solidària, que se celebra per primera vegada a Espanya, s'inspira en La Nuit de l'Eau, una iniciativa d'UNICEF França i la Federació Francesa de Natació que en la seva última edició va aconseguir la participació de més de 45.000 persones i més de 220.000 euros per a projectes d'aigua i sanejament d'UNICEF.

Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web www.lanitdelaigua.org, que conté la llista de clubs adherits a aquesta nit solidària.

Els fons obtinguts mitjançant la venda d'entrades (7 euros per persona) es destinaran íntegrament a projectes per a la supervivència infantil que UNICEF desenvolupa en més de 150 països i territoris.