La manca d’aigua a Gaza i Cisjordània

 

L’aigua és una de les necessitats bàsiques de la vida. A la Franja de Gaza, els nens i les nenes s’enfronten diàriament a l’escassetat d’aquest recurs. UNICEF està treballant per abastir d’aigua potable a la població afectada.

Es calcula que el97% dels habitants de Franja de Gaza té accés a sistemes de distribució de l’aigua per canonades.  No obstant això, el subministrament és intermitent i es calcula que l’aigua provinent del 85% de les fonts no és apta per al consum humà.

Arran d’aquesta situació, els infants corren perill de contraure malalties transmeses per l’aigua i les famílies es veuen obligades a comprar aigua per al consum, per la qual paguen grans quantitats.  Això causa una càrrega econòmica més gran a les famílies que ja es troben en situació de pobresa. 

UNICEF TREBALLA PER ABASTIR LA POBLACIÓ D'AIGUA POTABLE 

UNICEF, en col·laboració amb els governs de Japó, Austràlia i Espanya, ha instal·lat a la regió meridional de Gaza sis plantes de dessalinització que abasteixen unes60.000 persones.

També ha instal·lat bombes d’aigua i ha donat suport a la distribució a través de camions cisterna, que abasteixen d’aigua a 151 escoles en zones vulnerables, a les quals assisteixen més de 70.000 alumnes.

"Col·laborem de manera permanent amb la Direcció de Recursos Hídric de Palestina, l’empresa municipal de subministrament d’aigua de la zona costera de Gaza, entre d’altres, per abastir d’aigua potable de bona qualitat, i de manera fiable i assequible, els infants i les famílies de les zones més vulnerables", va indicar Jean Gough, Representant Especial d’UNICEF per a Jerusalem i el territori palestí ocupat. 

ELS BENEFICIS PER LES FAMÍLIES

Nagham, de set anys, ja no té por de què l’aigua no estigui en bon estat.  Abans, la seva família l’havia de comprar. Després de la instal·lació d’un equipament de dessalinització a prop de casa seva, amb el suport d’UNICEF, la seva família gaudeix avui de subministrament per canonada d’aigua potable a la llar.

Escassetat d’aigua a Cisjordània

A uns 40 quilòmetres de distància, els infants de Cisjordània pateixen el problema de l’escassetat d’aigua, per culpa de factors com la falta de pluja i les restriccions a la perforació de pous imposades per Israel.

"En col·laboració amb UNICEF i gràcies a l’ajut dels nostres donants, vam poder fer pous d’aigua, instal·lar bombes i equipaments de dessalinització i facilitar capacitació al nostre personal", va afirmar Shaddad Attili, Ministre de Direcció de Recursos Hídrics de Palestina.