Jordània: suport a les famílies sirianes refugiades

UNICEF està ampliant amb rapidesa la seva resposta d'emergència davant el dramàtic augment del nombre de nens i famílies sirianes que arriben a Jordània fugint del conflicte.

 UNICEF està proporcionant suport a la nova zona de campament,Za'atari, prop de Mafraq, al nord de Jordània, que, segons les previsions, rebrà a 5.000 refugiats siriansen els pròxims dies.El campament tindrà capacitat per albergara 150.000.

Junt amb l'Agència Federal Alemanya d'Ajuda Tècnica (THW en les seves sigles), UNICEF dóna suport per a les infraestructures d'aigua, sanejament i higiene del campamentper fer front a les necessitats humanitàries urgents.

UNICEF proporciona subministraments per al campament

Ja s'han instal·lat bidonsde membrana d'aigua, 80 WC portàtils, i 80 dutxes que poden donar servei a5.000 persones. Els tancs d'aigua es muntaran quan els refugiatsarribin al campament.

UNICEF també ha proporcionatsubministraments addicionals d'emergència per atendre les necessitats inicials de 25.000 persones, incloent kits bàsics d'aigua per a famílies, tendes per aixecar Espais Amics de la Infància, equips d'Escola en una Maleta, kits de desenvolupament primerenc, lones, estores de plàstic, i altres articles d'emergència. A més, ja s'han instal · lat els primers Espais Amics de la Infància. 

"Estem sent testimonis d'un moviment a gran escala d'infants i famílies al llarg de les fronteres sirianes del sud cap a Jordània, que està creant una crisi humanitària", afirma Dominique Hyde, d'UNICEF Jordània.

"UNICEF i els seus col · laboradors treballen contra rellotge perquè l'accés a aigua neta, els lavabos i les dutxes estiguin preparats en Za'atari abans que en qüestió de dies arribin aquí les primeres famílies sirianes desplaçades", afegeix.

Més de 13.000 sirians refugiats aJordània des de principis de juliol

 

 Més de 13.000 sirians han arribat a les àrees de trànsit de refugiats a Jordània des de principis de juliol, i gairebé la meitat d'ells van arribar la setmana passada, el que suposa un augment de la tensió sobre els serveis actuals.  

UNICEF proporciona serveiss esencials d'aigua, sanejament e higiene - incloent uns 9.000 kits d'higiene per nadons- en les quatre àrees de trànsit, junt amb serveis de protecció infantil i educació. Aquestes àrees estaven previstes per acollir 2.160 noves arribades, però han assolit unaltrècordde més de 10.000 refugiats, superant en més de quatre cops la seva capacitat. "Més de la meitat de tots els desplaçats sirians són infants i adolescents, els quals encara han de suportar angoixa psicosocial després d'haver patit la violència i el desplaçament. Estem veient una recrudescènciadel nombre de dones que arriben amb els seus nens "

Per poder sostenir la sevaresposta d'emergència a Jordània, UNICEF necessita 17,8 milions d'dòlars, dels que encara falten 10,7 milions.Aixòinclou els tres milions que ara es necessiten amb urgència per al camp deZa'atari, perquè pugui instal · lar el creixent flux de desplaçatssirians.

UNICEF també està prestantassistència a desenes de milers de desplaçats sirians al Líban,Turquia i l'Iraq, així com a les famílies afectades que romanena Síria.