Iraq: L'ajuda comença a arribar als infants desplaçats pel conflicte

Un avió de càrrega amb subministraments d'emergència per als infants afectats pel conflicte a l'Iraq va arribar ahir dimarts a Erbil. L'avió, procedent de Dubai, va transportar 33 tones mètriques de subministraments d'UNICEF, incloent 10 carpes, 2.000 mantes, 20 escoles en una maleta, kits de recreació, 5.000 kits d'higiene i 20 kits de desenvolupament de la primera infància, com a part de la resposta en curs d'UNICEF a la crisi.

"La nostra prioritat és respondre al més ràpidament possible a les necessitats dels infants iraquians i proporcionar subministraments humanitaris per salvar vides, especialment aigua potable, serveis de sanejament, vacunes contra malalties com la poliomielitis i el xarampió, així com espais amics de la infància i educatius ", va dir Marzio Babille, representant d'UNICEF a l'Iraq.

UNICEF calcula que almenys 450.000 nens s'han convertit en desplaçats com a resultat de la recent crisi a Mossul i com a resultat de mesos d'enfrontaments a la veïna província d'Anbar.

UNICEF a l'Iraq, juntament amb els seus aliats, distribuirà els subministraments que han arribat per avió a més de 35.000 infants i les seves famílies.

"A més d'atendre les necessitats bàsiques dels nens iraquians afectats per aquesta crisi, no hem d'oblidar els nens sirians que es van refugiar a l'Iraq. Els nostres recursos són escassos però estem fent tot el possible per respondre a aquesta doble crisi", va dir Babille.